Najnovije

BANDIT BI PONOVO DA ROVARI PO SRBIJI! Zmija "zove" Preševo u Prištinu, mute i spremaju nešto opasno!

Preševska agencija "Preševa jone" objavila da Tači izgleda neće dolaziti u "Preševksu dolinu", već albanski predstavnici dolaze kod njega.

Hašim Tači (Foto: Pravda)

Neimenovani izvori iz kabineta predsednika Kosova izjavili su da će umesto oslaska u Preševsku dolinu, kako je najavljivao, Tači u Prištini u 12 časova dočekati delegaciju političkih predstavnika albanaca Preševa, Bujaovca i Medveđe. Za sada je, kako se navodi, poznato da će u Prištinu stići dva predsednika albanske zajednice Preševa i Bujanovca Šaip Kamberi i Arifi, kao i predsednik Skupštine Preševa Sami Salihu, zajedno sa liderom DPA Ragmi Mustafom.

Video ispod: Poseta Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji

Agencija “Preševa jone” saznaje da će tema razgovora biti mogućnost da se predstavnici albanske manjine s juga Srbije pridruže procesu dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, s ciljem “ponovnog ujedinjenja Preševske doline” nakon “severne okupacije Srbije, posle jučerašnje posete srpskog predsednika Kosovskoj Mitrovici”. Nakon sastanka, očekuje se da će se Tači i lideri preševske doline obratiti medijima zajedničkom konferencijom.

Podsetimo, kosovski mediji su ranije preneli nezvaničnu informaciju iz kancelarije samozvanog kosovskog predsednika da će Hašim Tači zajedno sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku komesarom Johanesom Hanom u sredu posetiti tri opštine na jugu Srbije u kojima žive Albanci.



- Ta poseta nije najavljena, makar meni. Han je bio pre neki dan i nemamo informacija o tome - rekao je Dačić za RTS. O tome nije obaveštena ni premijerka Srbije, koja je jutros za TV Prva rekla da kada Vlada dobije takav zahtev odlučiće o njemu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će MUP u slučaju da Tači uđe na teritoriju Srbije, budući da je z anjim raspisana poternica, postupati u skladu sa sudskim nalozima.

"Vučićeva poruka koja je u govoru poslata je šizofrena". Pročitajte OVDE o čemu se radi.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Haos na Kosovu i Metohiji povodom dolaska Aleksandra Vučića. Barikade Albanaca na sve strane

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA