Najnovije

LATAKIJA SAMO ŠTO NIJE EKSPLODIRALA! Gajitove snage SAA spremne da pregaze planinske rovove Al Kaide!

Elitna Četvrta oklopna divizija Sirijske arapske armije (SAA) pozicionirala se da započne svoju dugo očekivanu ofanzivu u severnom delu Latakije.

Sirijska arapska vojska (Foto: Jutjub)

Pod vodstvom 42. brigade (Gajitove snage) Četvrte oklopne divizije, Sirijska arapska vojska je prebacila svoje novo proizvedene projektile “Golan” na poziciju da napadne džihadiste u oblastima DŽabal Al-Akrad i DŽabal Turkmen (arap. džabal – planina).

Video ispod: Ruske snage na jučerašnjim vežbama u Latakiji

Štaviše, na hiljade vojnika iz Četvrte oklopne divizije i Republikanske garde stiglo je na liniju fronta u severnoj Latakiji, jer se spremaju za napad na nekoliko područja pod kontrolom džihadista. Među područja koja će biti napadnuta u predstojećoj ofanzivi je i strateški grad Kabani, koji se nalazi na istočnoj strani planine Al-Akrad.

Kabani je postao glavno uporište Hadžat Tahrir Al-Šama i njihovih saveznika u severnoj Latakiji. Sirijska arapska vojska pokušala je u nekoliko navrata da zauzme Kabani ranije; Međutim, njihovi napadi često nisu bili u skladu sa njihovim glavnim ciljem. Prema vojnom izvoru u Latakiji, u narednih pet dana očekuje se da će Sirijska arapska vojska (SAA) “izgurati” ovu ofanzivu, jer želi da istera preostale džihadiste iz ove pokrajine.

Pogledajte OVDE. Nemačka će bombardovati Siriju?!

Izvor. Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

“Gajitove snage” Četvrte mehanizovane divizije Sirijske arapske vojske (SAA) u borbi protiv džihadista u Svejdi na jugu Sirije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA