Najnovije

ZASTRAŠUJUĆA MISTERIJA: Podaci o nestalom malezijskom avionu MH370 sakriveni i faksifikovani

Izveštaj o podacima o MH370 je falsifikovan kažu istražitelji. Postoji sve veći broj dokaza koji ukazuju na to da konačni izveštaj u slučaju MH370 sadrži nekompletnu evidenciju podataka.

Malezijski avion (Foto: Jutjub)

Upravo ono što se desilo Letu 370 malezijske avio-kompanije nakon što je poleteo sa međunarodnog aerodroma Kuala Lumpur 8. marta 2014. godine i dalje ostaje jedna od najtrajnijih misterija u istoriji avijacije.

Krajem jula su vlasti u Maleziji objavile konačni izveštaj o ovom slučaju u kom su priznali da “nisu bili u stanju da odrede pravi razlog za nestanak MH370.“

Međutim, od tada je nezavisna istraga od strane grupe stručnjaka naglasila neslaganja u podacima sugerišući da su oni nepotpuni i da bi mogli biti čak i izmenjeni.

Prema rečima lidera grupe Viktora Inaeloa, “anomalije“ su pronađene u evidencijama sa detaljima o komunikaciji između Dispečerskog centra MAS operacija i provajdera usluga koji usmeravaju poruke u sklopu Sistema za adresiranje i izveštavanje aviona.

Jedna poruka posebno – koja je bila klasifikovana kao hitna i bila je slata više puta – ima pogrešno vreme na sebi, što ukazuje na to da ili je tekst pogrešan ili nedostaju unosi.

“Razočaravajuće je što više od četiri godine nakon nestanka MH370 mi još uvek tražimo od Malezije da objavi zadržane podatke,“ napisao je Ilanelo.

“Anomalije sugerišu da dnevnici leta koji se pojavljuju u izveštajima nisu kompletni, i da je ono što se pojavljuje u izveštajima modifikovano.“

“Važno je da Malezija obezbedi kompletan, nemodifikovan dnevnik svih ACARS komunikacija putanjama Satcom, VHF i HF.  Ovo je značajno u rasvetljavanju pitanja oko odloženog odgovora malezijskih vlasti nakon nestanka MH370.“

Postoji mnogo teorija o razlozima nestanka ovog aviona ali se čini da je najverovatnija ona koja tvrdi da je avion na letu MH370 prevozio tajanstveni teret koji nije smeo da dođe na cilj. Gde je završio taj teret za sada niko ne zna.

Novi ruski dron zaledio NATO. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA