Najnovije

AMERI HVALE PUTINOVE RAKETE: Zastrašujući S-500 pogađa metu na 500 kilometara, naš PVO ne može da dobaci toliko! (VIDEO)

Američki portal Nacionalni interes tvrdi da je ruski protivvazdušni sistem "S-500" pogodio cilj udaljen 500 kilometara, te da u fazi ispitivanja postiže izuzetne rezultate.

Ameri hvale Putinove rakete (Foto: RIA)

"Novi zastrašujući raketni sistem 'S-500 prometej'` ponovo je oborio rekord kada je reč o dometu", navodi američki portal Nešenel interest.

U tekstu se tvrdi da je novi ruski raketni sistem jednako efikasan u borbi sa avionima koji poseduju stelt tehnologiju, uključujući američke "F-22" i "F-35".

Još neki američki portali objavili su istu informaciju, prema kojoj "S-500" može da presretne vazdušne ciljeve koji lete nadzvučnom brzinom, te celi spektar vazduhoplova i bespilotnih letelica, uključujući i višenamenske borbene avione pete generacije "F-22" i "F-35".

Prema vojnim izvorima iz SAD, Rusija je već testirala "S-500" u "okvirima koji su ranije smatrani nedostižnim".

Tako je stigla i informacija da je "S-500" pogodio cilj koji se nalazio na udaljenosti od oko 500 kilometara, što je za oko 80,5 kilometara više u odnosu na sposobnost najboljih američkih sistema.

Prati deset raketa istovremeno

Prema procenama ovog američkog portala, "S-500" može da obori cilj koji se kreće u prečniku od 600 kilometara od transportno-lansirne jedinice i na visini od 200 kilometara. Sistem, istovremeno, može da presretne do deset balističkih raketa. Pri tome, "S-500" može biti sastavni deo standardnog sistema protivvazdušne odbrane.

Da li je veliki napad na Siriju izvodljiv ili su Rusi prejaki pročitajte OVDE.

Izvor: Nationalinterest.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA