Najnovije

"OD VAS SE S GAĐENJEM OKREĆU": Komandant ruske žandarmerije izazvao na dvoboj glavnog „Amerikanca“ u zemlji! (VIDEO)

Dogodilo se nešto bez presedana. Šef jedne od struktura sile odlučio je da svoju čast zaštiti u dvoboju sa upotrebom pesnica.

General Viktor Zolotov (Foto: Jutjub)

Piše: Petar Akopov

Na sajtu Rosgvardije – ruske žandarmerije – pojavilo se video-obraćanje njenog komandanta, Viktora Zolotova, Alekseju Navaljnom. Kao reakcija na njegovo optuživanje (Zolotova) s kraja avgusta za korupciju prilikom nabavki hrane za Rosgvardiju.

General armije (Zolotov) optužio je „borca protiv režima“ za nekompetentnost i odbacio njegovu tvrdnju da je Rosgvardija kupovala hranu po naduvanim cenama. Pritom Zolotov nije poricao da i u Rosgvardiji ima korupcije i naglasio da se oni koji se u to upuste isteruju iz nje ili šalju „pod sud“.

Ovo je istina, ali to nije interesantno Navaljnom. NJemu je bilo važno da što više oblati Kremlj, a usput i Zolotova, čiju je fotografiju nosio po prodavnicama u Moskvi.

Samo, meta njegovih napada ovoga puta nije odlučila da ga ćutke prezire. Zolotov je odgovorio i Navaljnog, koji ga je uvredio, izazvao na dvoboj:

„Od vas se sa gađenjem okreću... Vas nikada niko nije udario u zadnjicu, vi nikada niste naleteli na kontru...

Sebi ste dozvolili uvrede na moj račun i klevetnička umovanja, a oficiri to ne opraštaju tek tako. Oduvek su podlacima davali po njušci i izazivali ih na dvoboj...

Gospodine Navaljni, nama niko ne smeta – kad je zadovoljština u pitanju – da vratimo bar deo tradicije. Zato vas izazivam na dvoboj – u ring, na tatami, ili gde više volite, a ja obećavam da ću vas pretvoriti u dobro istucanu šniclu...

Ako počnete da izvrdavate da mi date zadovoljštinu, nećete biti samo podlac i kukavica...

Dozvolite li sebi, gospodine, Navaljni, ikada više uvredljivi i klevetnički ton na moj ili račun moje porodice – obećavam da ću za zve u Rosgvardiji, pre nego što vas prekoračim i obrišem noge o vas, prirediti pravi šou.

Ne odugovlačite sa zadovoljštinom“.

Navaljni odležava 30 dana zatvora za organizovanje neodobrene akcije, ali će ubrzo biti na slobodi. I, moraće nekako da odgovori Zolotovu. Ali, Navaljni će verovatno izbeći dvoboj. Ne samo zato što je, iako su mu 42 godine, slabiji od 64-godišnjeg karatiste.

Sve je prostije: Navaljni i Zolotov žive u različitim svemirima i oni se ne mogu `naći`.

Stvar je u tome što je jedan od njih „borac protiv režima“, a otelovljuje `režim`. Osim toga, Navaljni je – igrač, a Zolotov – državni rukovodilac, služi Rusiji i brine o njenoj bezbednosti.

To Navaljni ne može da shvati jer on u ljudima vidi samo ono što je i sam – individualne preduzetnike. Za njega su zajednički interesi samo dobar način da ostvari svoje lične.

A za one koji služe državi, pogotovo za oficire poput Zolotova, državni interesi su lični dug.

General Zolotov je ovoga puta sebi dozvolio da emotivno odgovori na ličnu uvredu…

Igraču u virtuelnoj realnosti stigla je poruka iz realnog sveta.

Pročitajte OVDE zašto je svet na ivici rata.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA