Najnovije

JELENA BILA ŽIVA KAD JOJ UBICA PRŽIO PRSTE: Objavljena rekonstrukcija ubistva u Borči

Centar za forenzička istraživanja (CFI) iz Novog Sada, čiji je direktor Nenad Šipka, objavio je dugo očekivanu 3D rekonstrukciju ubistva pevačice, za čije se ubistvo tereti suprug Zoran Marjanović (40). Zaključak dokumenta koji je dostavljen je da Jelena nije usmrćena na nasipu u Borči, već je tamo donesena polumrtva! To dokazuju i fotografije na kojima se vidi da su njeni prsti stavljani u varikinu, najverovatnije kako bi se sprali svi tragovi koji bi mogli da ukažu na ubicu!

Jelena Marjanović (Foto: Fejsbuk)

Lakirani nokti

- Na osnovu informacije koju nam je dala Teodora Krsmanović, rođaka ubijene, u trenutku kada je poslednji put viđena živa, Jelena je imala uredno lakirane nokte. S druge strane, na fotografijama sa uviđaja jasno se primećuje da je lak na njenim noktima izuzetno oštećen - navodi se u rekonstrukciji.

Prema tvrdnjama CFI, na čijem čelu je Nenad Šipka, na fotografijama se vide evidentna oštećenja na pevačicinim jagodicama koja su nastala od jakog hemijskog sredstva u koje su joj prsti bili umočeni.

- Eksperimentalnim putem smo lakiranu plastiku potopili u varikinu, držali nekoliko minuta i blago protrljali krpicom. Varikinu smo izabrali jer, prema informacijama dobijenim sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, ona se koristi za pranje instrumenata kojim vrše obdukciju pošto uklanja sve biološke tragove - navodi centar i dodaje da je rezultat analize pokazao identična oštećenja kao na noktima pevačice.

CFI zaključuje i da je ovom rekonstrukcijom definitivno dokazano da je Jelena Marjanović naknadno donesena na nasip i bačena u kanal, a da je smrtonosne udarce zadobila na drugom mestu.

- Nije jasno kako su pronađeni tragovi blata na Jeleninoj levoj čarapi, kada je na toj nozi prilikom uskakanja u vodu kanala, prema optužnici, imala patiku?! I kako se ta patika potom našla na drugoj strani nasipa? Takođe, da je Jelena ubijena u nekom od položaja koji se navodi u optužnici, bilo bi obilnih tragova krvi i na prednjoj strani njene majice, čega na fotografijama sa uviđaja nema - navodi se u izveštaju koji je potpisao Šipka.

Brisan prostor

On dodaje da njihov zaključak da je Jelena naknadno donesena na nasip potvrđuje i činjenica da je nemoguće da je ubijena usred dana, a da to nije video njen suprug ili neki drugi očevidac jer je na brisanom prostoru, kakav je nasip, prema rečima samog Zorana, bilo 10-12 ljudi.

Niko je nije video dva dana!

U rekonstrukciji se navodi i da je Jelenu poslednji put neko izvan porodice Marjanović video 1. aprila 2016, dva dana pre nego što je njeno telo pronađeno.

- Jelena se u to vreme u Borči razišla sa vaspitačicom ćerke Jane Marjanović, koju je povezla kući kolima prilikom preuzimanja ćerke iz vrtića. S tim u vezi, bilo bi izuzetno značajno da se izvrši analiza listinga poziva Jeleninog telefona od 1. 4. 2016. do dana nestanka kako bi se videlo da li je razgovarala sa nekim izvan porodice Marjanović - navodi Šipka.

Maloletnik vezao za drvo bolesnog čoveka i ostavio ga da umre. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Korona nestaje za 24 časa ako se ovo dogodi!  – Branka Stamenković

Knjigu Aleksandra Dugina “Četvrta politička teorija” možete poručiti OVDE.

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Numerolog Mina tvrdi da porodica Jelene Marjanovic zna ko je ubica

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube