Najnovije

KURDI PO SVAKU CENU HOĆE DA ZAUZMU BAGUZ FAKVANI: Ameri ga tuku žestoko, ali džihadisti se ne daju! (FOTO/MAPA)

Dana 14. septembra, Sirijske demokratske snage (SDF) nastavile su da napadaju grad Baghuz al-Favkani, u jugoistočnom delu Deir ez Zora i zauzele su deset tačaka u njemu nakon teških borbi sa džihadistima ID. Trinaest terorista je poginulo tokom sukoba u gradu.

Reka Eufrat i grad Baguz Fakvani (Foto: Jutjub)

SDF je takođe odbile napad ID na svoje položaje oko grada Al-Susaha. Posle odbijanja napada, snage pod zaštitom SAD su napredovale 1 km prema gradu koji kontroliše ID.


Avioni i raketni lanseri Koalicije predvođene SAD podržavaju ofanzivu SDF i gađali su nekoliko pozicija ID u Baguz-al-Favkaniju i obližnjem gradu Šafahu. Medijski centar SDF-a je javio da je nekoliko štabova, artiljerijskih oruđa i vozila terorističke grupe uništeno u napadima Koalicije.

Koalicija predvođena SAD i kurdski SDF pokrenuli su 11. septembra zajedničku vojnu operaciju protiv poslednjeg džepa Islamske države na istočnoj obali reke Eufrat. Glavni cilj operacije je grad Hajin, koji je poslednje uporište terorističke grupe u Siriji.

Novi sukob na pomolu. Iran bombardovao položaje Kurda. Pročitajte OVDE više o tome.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Da podsetimo, nedavno je izbio sukob između kurdske milicije “Asajš” i SAA u gradu Kamišliju. Poginulo je 20 osoba, 13 sirijskih vojnika i 7 kurdskih boraca

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA