Najnovije

AMERIČKI ANALITIČAR: Evo koje su glavne prednosti ruskog Su-35 nad američkim F-22! (VIDEO)

Ruski borbeni avion Su-35 imao bi prednost nad američkim lovcem pete generacije F-22 „raptor“ kada bi se suočili u borbi, piše analitičar lista „Biznis insajder“.

Su 35 (Foto: Sinhua)

Američki nevidljivi lovci F-22 su u utorak, nedaleko od Aljaske, pratili ruske bombardere Tu-95 i lovce Su-35.

F-22, koji ima neverovatne sposobnosti manevrisanja u vazduhu i ima sposobnost da se sakrije od neprijatelja na većoj udaljenosti, predstavlja najopasniji borbeni avion SAD, piše autor, ali dodaje da te karakteristike nemaju odlučujuću ulogu u savremenim okolnostima.

Prilikom presretanja, pilot lovca mora da se približi avionu koji je ušao u njegov vazdušni prostor i da saopšti preko radio-veze: „Udaljite se ili ću morati da preduzmem mere“. Zatim se avion obično naginje u stranu i pokazuje krilo s raketama. Ipak, F-22 sve rakete i bombe nosi u unutrašnjosti.

Što se tiče ruskog Su-35, on nosi više raketa od američkog lovca i lako može da pokaže avionu koji presreće da je naoružan. Ako se formalno presretanje pretvori u realnu vazdušnu borbu, F-22 je počinje u veoma nepovoljnim uslovima, piše autor. 

Manevarske sposobnosti ruskog lovca mu daju dodatne šanse da izbegne neprijateljske rakete i u vazdušnoj borbi na maloj razdaljini.

Istovremeno, kako navodi autor, to što Su-35 može bolje da manevriše i da nosi više raketa još ne znači da automatski pobeđuje u borbi u vazduhu.

Mogućnosti F-22 i njegovih pilota, koji su među najboljima u vojnoj avijaciji, nesumnjivo mu daju šanse u takvom sukobu, navodi autor „Biznis insajdera“.

Pročitajte OVDE kakvo moćno oružje ima ruska krstarica.

Izvor: rs. sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA