Najnovije

NA RADOST UKRAJINSKIH FAŠISTA: Porošenko im ispunio veliku želju, gotovo je sa Rusijom!

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko potpisao je naređenje kojim se raskida Dogovor o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu sa Rusijom.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko (Foto: Vlada Republike Ukrajine)

- Predsednik Petro Porošenko je potpisao ukaz o odluci Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine od 6. septembra 2018. o Dogovoru o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu između Ukrajine i Rusije. Prema odluci SNBO Ukrajine, podržan je predlog Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine o prekidu važenja Dogovora o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu između Ukrajine i Rusije, koji je potpisan 31. maja 1997. godine – navodi se u saopštenju.

Prema podacima pres-službe, Rusija će do 30. septembra biti informisana o ovoj odluci putem note ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova, a Porošenko je ovaj zakon predložio parlamentu na usvajanje. Sporazum o saradnji i prijateljstvu Rusije i Ukrajine potpisan je 1997. godine.

On predstavlja osnovni dokument rusko-ukrajinskih odnosa koji podrazumeva strateško partnerstvo dveju zemalja “na osnovu principa uzajamnog poštovanja, suverene jednakosti, teritorijalne celovitosti, nenarušivosti granica, mirnog rešavanja sporova, neupotrebljavanja sile ili pretnje silom, uključujući ekonomske i druge načine pritiska”.

Rusi objavili nove dokaze o rušenju malezijskog putničkog aviona na letu MH-17. Pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA