Najnovije

NEVEROVATNO DOBAR SPOJ: Božanstvena piletina u sosu od višanja!

Spremite ukućanima ovo božanstveno jelo i sve će biti oduševljeni!

Piletina u sosu od višanja (Foto: Jutjub)

Sastojci:

1 pileće belo meso (oko 400 g),

400 g očišćenih višanja,

1 kašika putera,

malo maslinovog ulja,

1 dl crnog vina,

malo svežeg peršunovog lišća,

tucane ljute paprike po ukusu,

so, biber.

Priprema:

Pileće belo meso isecite na tanje šnicle, posolite, pobiberite, pospite ljutom paprikom (po ukusu), premažite uljem. Meso zapecite po 2-3 minuta, sa obe strane u dubokom, dobro zagrejanom tiganju (može i gril tiganj).

Zapečeno meso izvadite u tanjir sa strane, a u tiganj stavite višnje i sipajte vino. Kada tečnost ispari i kada se višnje ukuvaju, isključite ringlu, dodajte puter i promešajte sve da se puter otopi. Ako želite, možete meso vratiti u tiganj sa sosom kako bi upilo mirise i ukuse. Ali, ako ne želite obojeno meso, sos posebno poslužite.

Pileće belo meso i sos od višanja u tanjiru pospite iseckanim peršunovim listom i poslužite sa prilogom po želji: pirinač, krompir, kuskus…

Recept za pitu zeljanicu bez kora pročitajte OVDE.

Izvor: kuvarancije. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako se pravi slatko od višanja bez konzervansa

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA