Sastojci:
1 pileće belo meso (oko 400 g),
400 g očišćenih višanja,
1 kašika putera,
malo maslinovog ulja,
1 dl crnog vina,
malo svežeg peršunovog lišća,
tucane ljute paprike po ukusu,
so, biber.
Priprema:
Pileće belo meso isecite na tanje šnicle, posolite, pobiberite, pospite ljutom paprikom (po ukusu), premažite uljem. Meso zapecite po 2-3 minuta, sa obe strane u dubokom, dobro zagrejanom tiganju (može i gril tiganj).
Zapečeno meso izvadite u tanjir sa strane, a u tiganj stavite višnje i sipajte vino. Kada tečnost ispari i kada se višnje ukuvaju, isključite ringlu, dodajte puter i promešajte sve da se puter otopi. Ako želite, možete meso vratiti u tiganj sa sosom kako bi upilo mirise i ukuse. Ali, ako ne želite obojeno meso, sos posebno poslužite.
Pileće belo meso i sos od višanja u tanjiru pospite iseckanim peršunovim listom i poslužite sa prilogom po želji: pirinač, krompir, kuskus…
Recept za pitu zeljanicu bez kora pročitajte OVDE.
Izvor: kuvarancije. com