Najnovije

NEVEROVATNO DOBAR SPOJ: Božanstvena piletina u sosu od višanja!

Spremite ukućanima ovo božanstveno jelo i sve će biti oduševljeni!

Piletina u sosu od višanja (Foto: Jutjub)

Sastojci:

1 pileće belo meso (oko 400 g),

400 g očišćenih višanja,

1 kašika putera,

malo maslinovog ulja,

1 dl crnog vina,

malo svežeg peršunovog lišća,

tucane ljute paprike po ukusu,

so, biber.

Priprema:

Pileće belo meso isecite na tanje šnicle, posolite, pobiberite, pospite ljutom paprikom (po ukusu), premažite uljem. Meso zapecite po 2-3 minuta, sa obe strane u dubokom, dobro zagrejanom tiganju (može i gril tiganj).

Zapečeno meso izvadite u tanjir sa strane, a u tiganj stavite višnje i sipajte vino. Kada tečnost ispari i kada se višnje ukuvaju, isključite ringlu, dodajte puter i promešajte sve da se puter otopi. Ako želite, možete meso vratiti u tiganj sa sosom kako bi upilo mirise i ukuse. Ali, ako ne želite obojeno meso, sos posebno poslužite.

Pileće belo meso i sos od višanja u tanjiru pospite iseckanim peršunovim listom i poslužite sa prilogom po želji: pirinač, krompir, kuskus…

Recept za pitu zeljanicu bez kora pročitajte OVDE.

Izvor: kuvarancije. com

Bonus video

Kovid 19 je specijalna operacija protiv čovečanstva! Slobodan Reljić

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako se pravi slatko od višanja bez konzervansa

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube