Najnovije

SRPSKA DESNICA: Država da krivično sankcioniše LGBT aktiviste koji vređaju srpski narod

- Ovogodišnja takozvana „Parada ponosa“ održana u Beogradu 16.septembra 2018.godine donela je,pored starih uvreda, i daleko opasnije, nove uvrede upućene čitavom srpskom narodu - saopštava Srpska desnica.

Grb Srpske desnice (Foto: SD)

Iz Srpske desnice saopštavaju da učesnici tzv.“Parade ponosa“, pripadnici malobrojne LGBT populacije nemilosrdno udaraju na sve ono najsvetije što se čuva u tradicionalnom sećanju našeg naroda.

- Kao da je sama šetnja mali trn u oku našeg društva i državotvornog srpskog naroda koji je ginuo i stvarao ovu državu, sada su se LGBT aktivisti okomili i na najbitnije simbole i elemente koji našu ponositu naciju čine velikom i značajnom u evropskim, pa i u svetskim okvirima. Ovoga puta na meti „Prajda“ bila je srpska narodna nošnja.Svaki Srbin, od Korenice do Bitolja, od Prizrena do Subotice morao je osetiti gađenje i unutrašnji protest zbog besramnog udara na nacionalnu nošnju koja je bila i ostala simbol našeg milenijumskog postojanja i opstanka na nemirnim balkanskim prostorima. Pokušaj da se uprljaju kape, haljine, bluze, jeleci,  predivni vezovi direktno je izvrgavanje ruglu čitave naše nacije i čitave plejade naših slavnih predaka koji su ovu nošnju gordo nosili i sačuvali od zaborava – poručuju iz SD.

Oni su zatražili od nadležnih državnih organa da zakonski i krivično sankcionišu organizatore i neodgovorne učesnike sramne parade koji su,direktno vređajući osećanja većine građana srpske nacionalnosti.

- Noseći ove nošnje ,danas izvrgnute podsmehu „prajdovaca“, naši preci su dali milionske žrtve ne bi li mi, njihovi potomci, živeli u miru, slobodi i demokratiji.Mnogi „prajdovci“ zaboravljaju, namerno ili slučajno, da u demokratiji važe kako prava tako i obaveze. Oni se hvataju samo za svoja prava, dok za sopstvene obaveze prema drugima ne haju baš mnogo. Kod njih demokratije nema ni u naznakama, ponašaju se totalitarno, a svaki vid totalitarizma ne sme proći u uređenom demokratskom društvu nekažnjeno. o je ono najmanje što bi država morala učiniti na zaštiti sopstvenog ugleda i dostojanstva, održavanja elementarnog javnog morala i odbrani moralnog digniteta ogromne većine građana Srbije  koji se ne slažu sa skarednostima LGBT javnih performansa – saopštio je ovaj pokret.

Oni kažu da je velika je sreća da se dan pre „prajdovskog nedemokratskog totalitarizma“ u Beogradu desila lepa manifestacija u suorganizaciji Srpske desnice koju predvodi Miša Vacić.

- Toga dana,nekoliko stotina mladih rodoljuba mirno i dostojanstveno prošetala se od Trga Republike do hrama Svetog Save. Ovi mladi ljudi, zajedno sa veteranskim organizacijama, proneli su veliki, ćirilični transparent na kome je pisalo:“Hoćemo obavezno služenje vojnog roka“. Ovim gestom, mladi rodoljubi pokazali su da pored manjinske, retrogradne Srbije, postoji i ona civilozovana, većinska, neplaćena, odgovorna i zdrava omladina koja poštuje svoju tradiciju, veru, narod i državu – kaže se u saopštenju.

Srpska desnica se nada da sledeće godine neće biti „prajdovskog“ političkog prostakluka na ulicama prestonice i da je ovo bilo poslednji put da totalitarizam izražava nadmoć nad državom i većinskom voljom srpskog društva.

- No, poštujući demokratske tekovine, Srpska desnica ne poziva na zabranu prava LGBT populacije ,već samo upozorava da je teror manjine nad većinom nedopustiv, kao i vređanje građana na verskim, nacionalnim ili ma kojim osnovama,a to čine upravo oni koji su najglasniji u borbi protiv demokratskih institucija - sagrađenih na volji većine – zaključuje se u saopštenju Srpske desnice.

Šta je Miša Vacić poručio organizatorima LGBT šetnje pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rasprava Vacića i Trifunovića oko odnosa Srbije, Rusije i NATO.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA