Najnovije

U VRANJE NEMA LAGANJE: Vučić ugostio Zaeva, razgovorali o ekonomiji, a biće reči i o Kosovu i Metohiji

Aleksandar Vučić priredio je danas popodne radni ručak za makedonskog premijera Zorana Zaeva u Vranju, a "na stolu" će biti, kako su obojica lidera najavila, sve aktuelne teme, posebno ekonomska saradnja, a svakako i rešavanje pitanja Kosova i Metohije

Zoran Zaev i Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Dobra atmosfera za razgovore dve "strateški bliske" zemlje, kako je to predsednik Vučić definisao, stvorena je već prilikom zajedničkog obilaska graničnog prelaza Preševo - Tabanovce, koji će biti jedan od prvih "integrisanih" na Zapadnom Balkanu. Interes i Srbije i Makedonije je da se uz koncept integrisanog graničnog prelaza ostvari ušteda i materijalna i u vremenu u transportu roba.

- Imamo istorijski bliske odnose, strateški smo bliski jedni drugima, a da li ćemo imati nekada taktičke razmirice mnogo je manje važno- kazao je srpski predsednik i istakao da veruje da je želja za najboljim odnosima Skoplja i Beograda obostrana.

- Uveren sam da i premijer Zaev misli isto. Ovo je jedan od primera gde možemo zajednički da nešto uradimo i pokažemo mnogo toga. Da ljudima olakšamo, a pre svega i teretnom saobraćaju donesemo značajne uštede - rekao je Vučić ranije danas i dodao da u regionu gubimo oko milijardu evra zbog dugih čekanja na svim prelazima. 

Premijer Zaev je rekao da je posao političara da služe građanima, a ponajviše u ekonomskom aspektu, da je "jedna od alatki" za to i projekat o kome danas pričaju, te da podržava zajedničke ekonomske zone, a da će ekonomska saradnja svakako biti tema o kojoj će sa Vučićem razgovarati. Dijalog Beograda i Prištine i njegov ishod svakako je tema za koju je i Makedonija zainteresovana, te će u Vranju i o njoj biti reči.

Vučić je posetio i Grdelicu. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić dobio dres Vardara od makedonskog premijera Zorana Zaeva

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA