Najnovije

NEŠTO SE ČUDNO DEŠAVA: SAD čine sve što mogu da navedu rusku elitu da vrati novac u Rusiju

Vesti da najveća banka Švajcarske, Credit Suisse, zamrzava ruska sredstva od preko 5 milijardi dolara, još jednom su dokazale da je Vladimir Putin bio u pravu. On je nakon svega upozorio biznismene da svoje aktivnosti vrate pod rusku nadležnost.

Tramp (Foto: Jutjub)

Kremlj nije odgovoran za sve one koji nisu poslušali. Izgleda će Donald Tramp do kraja svog predsedavanja dobiti medalju ruske države. Za šta? Zbog njegovih postupaka koji primoravaju povratak kapitala u Rusiju.

Evo svežih vesti na ovu temu: “Švajcarska banka, Credit Suisse zamrzava sredstva vezana za Rusiju, što iznosi oko 5 milijardi dolara, kako bi izbegla da bude pod američkim sankcijama.“ – kaže Rojters. “Credit Suisse, kad god to funkcioniše, sarađuje sa međunarodnim regulatorima kako bi osigurala nametanja sankcija, u ovom slučaju, sakcije protiv Rusije“ – objasnio je predstavnik banke.

Inače, još dve švajcarske banke, UBS i Julius Ber, takođe su izrazile svoju spremnost da sprovedu američku odluku o sankcijama protiv Rusije. Ono što je istina jeste da su ove banke odbile da kažu da li su zamrzle sredstva određenih Rusa ili ne.

Podsetićemo vas da su ove vesti izlazile gotovo svakodnevno. Na primer, nekoliko dana ranije, predstavnici američkog Ministarstva trezora su rekli da je bilo preduzetih udara na sredstva Viktora Vekselberga i Olega Deripaski.

“Ruski milijarder, Viktor Vekselberg, izgubio je 3 milijarde dolara od sankcija, njegov status se sa 16,4 milijarde dolara u aprilu ove godine smanjio na 13,5 milijardi dolara u julu To je rečeno u izveštaju zamenika sekretara američkog Trezora, Sigala Mandelkera, koji je razgovarao sa njim o tome na bankarskom odboru u utorak 21. avgusta.

Vekselbergova grupa “Renova,“ zbog restriktivnih mera, bila je primorana da se odvoji od dela svojih sredstava u Švarcarskoj i Italiji. Zahvaćen sankcijama, milijarder Oleg Deripaska, prema procenama američkog Trezora, izgubio je oko polovine svog bogatstva.“

Vekselbergova grupa “Renova“ poriče da su izgubili novac. Deripaska samo ćuti. Međutim, nezavisno od toga, da li su oni imali dovoljno vremena da svoj novac sklone dalje od nevidljive ruke američkog Trezora? Sve to se svodi na jednu stvar. Moraće svoja sredstva da vrate pod rusku nadležnost.

Barem u specijalno kreirane ofšor zone u regionu Kaljiningrada i pošteno. Jednostavno nema drugih opcija. Ako su SAD uspele da dopru čak do Švajcarske, koja se nekada smatrala najboljom za anonimne depozite, zašto onda uopšte da razmišljaju o drugim zemljama?

Čak je i izvanredan basnopisac Ivan Krilov govorio o tome: “Vi ste zaista krivi što sam ja gladan.“ Rat sankcijama SAD sa čitavim svetom se odmotava. To znači da će se njihova glad svakim danom samo povećavati.

Britanci formirju „kibernetičku brigadu“ za ofanzivno ratovanje protiv Rusije. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Vučić je egomanijak i kukavica ! - Feđa Dimović

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Može li Tramp započeti rat protiv Rusije u Siriji?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA