Najnovije

PORODICE ŽRTAVA SA KOSOVA DRAŠKOVIĆU: Vuče, ti se miri sa Šiptarima

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji poručilo je lideru SPO-a, Vuku Draškoviću da može da se miri sa albanskim lobistima, ali da se porodice žrtava nikada neće pomiriti sa albanskim zločincima, "koji su nažalost danas u NJujorku".

Drašković (foto: Medija Centar Bg)

Udruženje je reagovalo povodom Draškovićeve izjave u intervjuu za zagrebački nedeljnik "Globus", u kojoj spominje dve države - Srbiju i Kosovo.

"Vuče, zašto ste držali zapaljive, nacionalističke, šovinističke govore mržnje na mitinzima SPO-a 1989, 1990... godine i izjavili: 'A kada dobijemo na izborima neće se u Srbiji vijoriti muslimanski barjak i dizati dva prsta, prste ćemo saseći, njih preko Prokletija', a Vaše ime se orilo na tim mitinzima?", piše u saopštenju Udruženja.

Oni su Draškoviću uputili još nekoliko pitanja, kao što su: "Zašto ste preko SPO-a i Srpske dobrovoljačke Garde slali dobrovoljce sa puškama na ratište u Hrvatskoj? Zašto ste činili zločine nad Hrvatima zbog kojih su i dan danas nevini, srpski generali u tamnicama EU? "Zašto niste nakon ubistva dece u Gorždevcu 2003. godine i pogroma 17. marta 2004. godine na Kosovu i Metohiji, kao ministar spoljnih poslova, podneli ostavku zbog zločina nad Srbima? Tada ste trebali da odgovarate i budete u Hagu, a ne na mestu ministra spoljnih poslova. Da li Vi to priznajete zločinačku tvorevinu 'UČK' Kosovo?".

Udruženje takođe pita Draškovića zašto se ne zalaže da se Republika Srpska i Federacija BiH, kao dve države, dogovore o korekciji međusobnih granica.

OVDE pogledajte šta je Šešelj poručio Vučiću.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je nekada govorio Vuk Drašković

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA