Najnovije

VUČIĆ: Moja politika u vezi sa Kosovom doživela poraz

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je juče da je njegova politika o Kosovu i Metohiji, „da Srbija sačuva dosta, doživela poraz, jer Srbi više vole da kukaju, da plaču nad nečim što je ostalo daleko, nego da imaju nešto u svojim rukama“.

Vučić (Foto: Jutjub)

Mi smo doživeli poraz, rekao je Vučić i dodao da je prvu rundu dobila Srbija propasti, plakanja, kuknjave, a ne Srbija koja pobeđuje.

Da li ćemo imati novu šansu, plašim se da ne, ali borićemo se još snažnije i jače za narod na Kosovu i Metohiji, rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS.

Politika koju sam predločio u govoru u Kosovskoj Mitrovici je politika diskontinuiteta sa onom koju je vodio Slobodan Milošević , rekao je Vučić i dodao da to niko nije želeo da primeti ni u Srbiji, ni u regionu.

Nisu primetili jer je regionu potrebna loša, svađalačka Srbija, koja će da preti ratom, rekao je Vučić i podsetio da je on govorio da će Srbija da osvaja region i svet olovkom i laptopom.

Zato neću da im se dodvoravam i da kukam, rekao je Vučić .

Mi ćemo čuvati mir na Kosovu i Metohiji, a nadam se da će sve biti u redu sa Republikom Srpskom i našim narodom u Bosni i Hercegovini, rekao je Vučić i najavio da se Srbija neće me šati u odluke srpskog naroda na izborima u BIH, ali da će posle izneti „frapantne podatke o mešanju ambasadora pojedinih zapadnih zemalja“.

Vučić je napomenuo da se Srbija pet godina trudila i borila, izdržala najteže pritiske da se ta tema vratio na sto, pošto je Kosovo bilo stavljeno ad akta.

Kosovo je nezavisno i samo je pitanje dana kada ćete vi Srbi to da prihvatite, tamo Srbija ne stanuje i zaboravite na Kosovo i Metohiju, to je bila poruka, ilustrovao je Vučić .

Sami smo izbacili Srbiju iz UN 2009, kao i danas što imamo ljudi koji obmanjuju i lažu da ćemo to da vratimo, rekao je Vučić i napomenuo da je 2011. godine postavljena granica na Jarinju i Brnjaku.

Vuči je predložio članovima Glavnog odbora da se sledeće godine održati vanredna skupština SNS i izabere novo rukovodstvo pre parlamentarnih izbora 2020. godine, u maju ili septembru.

Da promenimo i one koji su najbolje radili, koji će ostati upisani u anale naše stranke, ali je uvek dobro da obnovite krv, promenite ljude, ali da prinicipi ostanu isti, da je Srbija najvažnija, da imamo zdravu ekonomiji, da kažemo izvinite kada pogrešite, ali da ne jurimo po svetu i izvinjavamo se onima koji nama treba da se izvine, da svoj narod ne uvlačimo u sukobe, rekao je Vučić.

Vučić je predožio da jedan deo stranke koju vodi po činje da se ponaša kao oni pre njih, koji su, kako je rekao, opljačkali Srbiju.

Jedan deo naše stranke, srećom manji deo, jer sam ponosan na stranku koju vodim i ima dobrih, odgovornih i poštenih ljudi, domaćina u svakom selu Srbije, ali ima jedan deo koji sve više podseća na ono što smo mogli da gledamo u funkcionerima Saveza za Srbiju, koji su opljačkali Srbiju, trkao je Vučić.

Kad god se neko pozove na mene ili zatraži nešto da je potrebno za predsednika stranke ili SNS, odmah ga oterajte u majčinu, poštovani građani, rekao je Vučić .

Vučić je prekorio članove Glavnog odbora što nisu reagovali na pretnje silovanjem premijerki Ani Brnabić, koju je uputio jedan od čelnika Saveza za Srbiju, ukazujući na to da ga ne interesuje to što o tome ništa nije govorila Radiotelevizija Srbije, čije su novinarke išle na konferenciju za novinare drugog lidera Saveza.

Ne sme naša stranka da postane oni što su oni bili od po četka, a onda postali još gori, rekao je Vučić i poručio da stranka mora da gradi pristojnu i normalnu Srbiju.

Dok sam na čelu ove stranke, to nikada neću dozvoliti, da nam sole pamet oni koji su razorili sve fabrike. Idete, olajavate jedni druge više nego da se bilo čime drugim bavite. Nema više, rekao je Vučić.

U Đilasovim i Šolakovim medijima u kojima kritikuju rijalitije, napravili rijaliti – mrzimo Vučića, rekao je Vuč ić.

Za samo mesec dana je 10 godina kako smo formirali stranku, kada je našoj zemlji bilo potrebno rešavanje gorućih pitanja, jer je zemlja bila pred ekonomskim kolapsom i banktorom, aii pred potpunom političkom propašću, rekao je Vučić.

Posle četiri godine uspeli smo, posle pobede Tomislava Nikolića i koalicije sa SPS, da stvari u zemlji stabilizujemo i zatim da teškim reformama preokrenemo stanje u Srbiji, naveo je on.

Sproveli smo mere fiskalne konsolidacije, uspeli da oporavimo srspki budžet i danas možemo da se pohvalimo da treću godinu zaredom imamo suficit u budžetu, naveo je Vučić i istakao da ruski predsednik Vladimir Putin danas pokušava da sprovede slične penzione reforme.

Vučić je članovima GO SNS nabrojao kompanije koje su otvorene širom Srbije, ukazujući da je mnogo urađeno, ali da ima još posla.

Imali smo saveznika u narodu, penzionerima koji su podneli najveći teret i nisu kukali niti su se žalili. Danas je vreme da se penzionerima da sve što su zaradili, ali moraju da znaju da tada nismo imali da im iz budžeta to isplatimo, rekao je Vučić.

Vučić je predložio da se 10 godina stranke obeleži u Kraljevu, koji su „oni pre nas“ opljačkali i razorili.

Obezbedili smo dve velike investicije za Kraljevo, rekao je Vučić .

Srbija je nezavisna, suverena i slobodna zemlja i hoće da sarađuje sa svima koji joj žele dobro. Na putu smo ka EU, ali nijednom trenutku nismo okrenuli leđa našim ruskim prijateljima, napomenuo je Vučić koji je najavio trodnevni put u Rusiju. 

Rusija vojno kontroliše celo Crno more i pojas oko njega. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA