Najnovije

ZNAČI LAŽU "SVOJE"? UN: Priština nije pozvana, u NJujorku su privatno!

Prištinska delegacija — Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli — nije dobila poziv za sednicu Generalne skupštine UN i ona u NJujorku boravi privatno, izjavila je portparolka UN Eri Kaneko.

UN (Foto: Pixabay. com)

„Oni zvanično nisu pozvani, razlozi su poznati, i u NJujorku mogu da budu samo privatno“, rekla je Kanekova, demantujući na taj način informaciju prištinske tv Kljan Kosova, koja je javila da Tači učestvuje u radu Generalne skupštine, prenosi Tanjug.

Kako je prenela prištinska „Bota sot“, pozivajući se na „Preševa jone“, Kanekova je objasnila da u radu Generalne skupštine učestvuju predstavnici država-članica UN po pozivu, a u raspravi na visokom nivou mogu govoriti samo predstavnici država-članica i stalnih posmatrača.

Precizirala je da Priština nema ni status stalnog posmatrača u Ujedinjenim nacijama, već da su to samo Vatikan i Palestina.

To sada praktično objašnjava i zašto niko iz prištinske delegacije nije bio na večeri koju je za učesnike Generalne skupštine prvog dana zasedanja priredio američki predsednik Donald Tramp.

U Prištini je ranije najavljivano da će se Tači, tokom zasedanja Generalne skupštine, sastati sa Trampom, ali je neposredno pred njegov odlazak u NJujork iz kabineta kosovskog predsednika rečeno da je taj susret neizvestan jer nije potvrđen.

Inače, 73. redovno zasedanje Generalne skupštine UN okupilo je u sedištu te svetske organizacije delegacije iz 193 države-članice, koje čine predsednici i premijeri tih država, među kojima su i delegacije Albanije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Grčke.

Pročitajte OVDE kako je Brnabićeva isprozivala Pacolija.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Govor premijerke Brnabić na zasedanju Generalne skupštine UN.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA