Najnovije

VESELO U SRPSKOM PARLAMENTU: Pogledajte šta su sve pitali poslanici vladu

Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su mogućnost za postavljanje pitanja na početku sednice da zatraže objašnjenja od vlade o pregovorima Beograda i Prištine, ali i o objavama na državnim mrežama u kojima se preti državnim funkcionerima i boravku bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića u državnoj vili.

Skupština Srbije (foto: Jutjub)

Aleksandar Šešelj (SRS) kazao je da se u parlamentu priča o uštedi od 800 miliona evra na penzijama, koje su bile neophodne da bi se izbegao bankrot, a „vlada ne objašnjava zašto bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić šest meseci po isteku mandata i dalje živi u luksuznoj rezidenciji, koja je predviđena za predsednika i zašto se 5.000 evra mesečno, po ovom osnovu troši na Nikolića?

Saša Radulović (DJB) pitao je vladu zašto nije obeležila „stogodišnjicu proboja Solunskog fronta, da li se Srbija i zarad čijih interesa stidi naših predaka, zašto predsednica parlamenta Maja Gojković nije odgovorila na predlog DJB da se ovim povodom održi posebna, svečana sednica?” Istakavši da je prošlo pet godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, da je Srbija ispunila sve, a Priština ništa, Radulović je pitao: „O čemu se dalje razgovara sa nekim ko ne ispunjava dogovoreno? EU nije Evropa, to je postao poligon za nemačku dominaciju. Nemačka EU je ušla u sukob sa SAD, EU sukob dolara i evra neće preživeti, zašto smo opet na pogrešnoj strani? Zašto se Srbija drži nemačke politike? U interesu Nemačke je Balkan jeftine radne snage, poslušne autokratske vlasti, građani ne znaju da nemačke kompanije drže preko pola tržišta udžbenika za osnovne i srednje škole u Srbiji. Plan Nemačke je da Srbija potpiše pravno obavezujući sporazum sa Prištinom i omogući Prištini stolicu u UN, zbog čega Srbija sluša diktat Berlina?”

Aleksandar Marković (SNS) pitao je MUP da li će „biti procesuirani oni koji na društvenim mrežama otvoreno pozivaju na nasilje, pa čak i na silovanje”? Naveo je da je „jedan od lidera takozvanog SzS, Željko Veselinović na najstrašniji način vređao premijerku Anu Brnabić, sa otvorenim pozivom na linč, čak i na silovanje” i pitao: „Da li će biti procesuirani političari koji su pozivali preko društvenih mreža na državni udar i nasilno preuzimanje vlasti, kao što su Boško Obradović, Đilasov jurišnik, i Vladimir Gajić, visoki funkcioner stranke Vuka Jeremića?”

OVDE pogledajte šta kaže Dodik o mešanju u izbore.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Skupštinska rasprava danas

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA