Najnovije

NADOMAK POBEDE! VELIKI NAPREDAK SIRIJSKE VOJSKE: Uništena mitraljeska gnezda, bunkeri, pobijeni snajperisti Islamske države! (VIDEO)

Sirijska arapska vojska (SAA) postigla je novi veliki napredak unutar vulkanskog regiona Al-Safa

Sirijski tenk u bici za Al Safu (Foto: Jutjub)

Vođeni Trećim korpusom i Desetom divizijom, Sirijska arapska vojska uspela je da napreduje na stotine metara unutar područja Kabr Šeik Husein koje se nalazi u severozapadnom delu regije Al-Safa. Prema vojnom izvoru u Damasku, sirijska vojska je izgubila četiri vojnika tokom napada, ali je uspela da uništi mitraljesko gnezdo i bunkere Islamske države.

Štaviše, izvor je javio da je Islamska država izgubila više od deset boraca, uključujući i dvojicu snajperista koji su sejali smrt u području Kabr Šeik Husein.

Sada Sirijska arapska vojska napreduje preko stenovitih litica regije Al-Safa, i izgleda da udaraju pravo na poslednje oblasti pod kontrolom Islamske države.

Da li će Damask pored S-300 dobiti i S-400 saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bitka za Al Safu (istočnu Suvejdu) traje skoro dva meseca, a sirijska vojska teško napreduje zbog nepristupačnog terena. Uglavnom se izvode vazdušni, artiljerijski i snajperski napadi na džihadiste Islamske države, mada je SAA u poslednjih nekoliko dana izvršila snažniji pritisak nego ranije.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA