Najnovije

NIJE OTKRIVEN KONKRETAN RAZLOG: Lajčak hitno dolazi u Beograd

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak boraviće u utorak u Beogradu gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Lajčak / Skrinšot

Lajčak / Skrinšot

Sastanak je zakazan u 11 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je pres služba.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine boravio je 7. i 8. novembra u Prištini, koju je opisao kao nastavak posete „velike petorke“ 21. oktobra, delegacije koju su činili izaslanici EU, SAD, Nemačke, Francuske i Italije i nedavnog sastanka sa evropskim liderima u Briselu.

Podsećamo, prilikom njegove nedavne posete Prištini nije došlo ni do kakvog pomaka, a prištinska Gazeta Ekspres je objavila dokument za koji tvrde da je “novi predlog ZSO”, što je izazvalo različite reakcije u javnosti, obzirom da je dogovor učesnika pregovora da se u javnosti ne govori o elementima novog predloga. 

Pravda je već objavila ovaj dokument, a možete ga preuzeti OVDE.

Dok Priština stoji na stanovištu da ZSO mora biti u skladu sa “Ustavom Kosova”, Srbija ne odstupa od stava da je ZSO već dogovorena i sporazum potpisan bez pominjanja ikakvog “Ustava Kosova”, već isključivo kosovske rezolucije UN koja podrazumeva Ustav Srbije.

Pročitajte OVDE više o novom predlogu ZSO

Izvor: Pravda / Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA