Najnovije

TVRĐAVA ZVANA SIRIJA: Rusija je započela isporuku S-300 Siriji, ali će Damask imati nešto još opasnije! (VIDEO)

Ministar inostranih sposlova Rusije Sergej Lavrov objavio je posle svog nastupa na 73-em zasedanju Generalne skupštine UN da je Moskva počela da Siriji isporučuje raketne zenitne PVO-sisteme S-300.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

U minuli ponedeljak je ministar odbrane RF, Sergej Šojgu, izjavio da će Damasku S-300 biti isporučeni tokom naredne dve nedelje. Lavrov je istovremeno otkrio da Moskva sa Amerikancima pregovara o odlasku njihovih trupa iz Sirije. Pritom je ukazao da se američke trupe u Siriji nalaze “nezakonito”. Pritom je naveo da je Pentagon na jugoistoku Sirije – oko njenog grada Al-Tanfa – stvorio sopstvenu zonu bez saglasnosti vlade u Damasku. A u toj njihovoj zoni nalaze se terortisti.



Sjedinjene Države trenutno kontrolišu i oblasti istočno od reke Eufrat, gde im za pešadiju služe kurdske formacije. Danas je, inače, funkcioner ruske vojne firme KRET, Vlaimir Mihejev, potvrdio da će Moskva u Siriji postaviti i sisteme za borbu sa visokopreciznim oružjem – sa dirigovanim bombama i raketama.

Prema njegovim rečima, u Siriju će biti narednih dana prebačeni i sistemi za blokiranje elektronike savremenih aviona i brodova. Mihejev je izneo pretpostavku da će se ti sistemi u Siriji pojaviti u istom roku kao i S-300 i da će biti “potpuno automatizovani”. Po njegovoj tvrdnji, potpuno će zatvoriti deo Sirije gde se nalaze Rusi, za avione,rakete i dronove.

Tim sistemima će se nad Sirijom gušiti i kosmička navigacija ("Navstar", "Galileo"...).

Pogledajte OVDE priču o neustrašivim ruskim specijalcima iz Specnaza.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rusija šalje protivvazdušni raketni sistem S-300 za Siriju kako bi u budućnosti zaustavili eventualne buduće agresije i napade SAD, Velike Britanije, Francuske i Izraela na ovu zemlju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA