Najnovije

STEFANOVIĆ: Hapšenje Vučića na Kosovu je...

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da su sve međunarodne institucije upozorene i znaju da će predsednik Srbije doći na KiM, ali i da naše službe neće „sedeti skrštenih ruku”, te da može da garantuje da se „tamo neće pojaviti niko ko će moći da hapsi Aleksandra Vučića”.

Stefanović (foto: Jutjub)

On je gostujući na javnom RTV servisu, a nakon obraćanja predsednika Vučića javnosti, izjavio da je bezbednosna situacija na KiM složena, ali i da su sve međunarodne institucije upoznate sa posetom predsednika Vučića Kosovu i poručio da su one dužne da obezbede da sve protekne u najboljem redu.

Ministar je pomenuo i da se na teritoriji KiM oseća aktivnost raznih bezbednosnih faktora, da su to pored Kfora, i obaveštajne strukture pojedinih država, ali i Kosovske policije, koja se, kaže, kreće na određenim lokacijama.

Ne želeći da obrazlaže šta će državni organi uraditi po pitanju bezbednosti predsednika, Stefanović je naglasio da garantuje da se na KiM neće pojaviti niko ko će moći da hapsi predsednika Srbije.

„Neću da govorim javno šta ćemo mi da radimo, nećemo sedeti skrštenih ruku i ono što mogu da garantujem je da se neće tamo pojaviti niko ko će moći da hapsi Aleksandra Vučića. To slobodno mogu odmah da zaborave”.

Stefanović je rekao i da on neće biti u delegaciji s predsednikom tokom KiM, te da će posetu Vučića pratiti iz Beograda.

OVDE pogledajte zašto su Šiptari u panici.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

SAJ MUP RS

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA