Najnovije

U „pokretu otpora“ protiv Trampa su i Melanija, njegova kćerka Ivanka i Pens?!

Glavna američka antitrampovska televizija - CNN – objavila je imena 13 saradnika predsednika SAD koji mogu biti autor nepotpisanog članka u New York Times u kojem šef Bele kuće podvrgnut oštroj kritici.

Melanija i Tramp (Foto: Jutjub)

I ne prosto kritici. Taj anonimac tvrdi i da je u Trampovom okruženju formiran svojevrsni „pokret otpora“.

CNN je faktički sačinio spisak kandidata za autorstvo. Nije isključeno da mu je prava namera – da poseje dodatni razgovor unutar „Trampovog najužeg kruga“.

Bilo kako bilo, na tom spisku su se našli: pravni konsultatn Bele kuće DŽon Makgan, šef Nacionalne obaveštajne zajednice Danijel Kouts, Trampova savetnica Kelijen Konvej, šef aparata Bele kuće general DŽon Keli, ministar unutrašnje bezbednosti Kirsten Nilsen, državni tućžilac DŽef Sešons, šef Pentagona DŽejms Matis, savetnik u Savetu za nacionalnu bezbednost Fiona Hil, poptredsednik SAD Majk Pens i stalna predstavnica SAD u savetu bezbednosti UN Niki Hejli.

Među „sumnjive“ svrstao je čak i Trampovu suprugu Melaniju, kćerku Ivanku i njenog muža DŽareda Kušnera.

Tramp je prethodno od The New York Times zatražio da otkrije identitet anonimnog pisca teksta. Pritom je naglasio da sumnja da se radi o bilo kome iz Bele kuće i ocenio da se njujorški list sakrio iza „lažnog izvora“.

Pritom je naglasio: „Ako plašljivi anonimus zaista postoji New York Times je dužan da njegove ime odmah saopšti vladi u interesu nacionalne bezbednosti“.

Trenutnu situaciju je ocenio ovako i poručio svojim pristalicama:

„Ja isušujem močvaru, a ona pokušava da pruži otpor. Ne uzbuđujte se – pobedićemo!“

Tramp je propustio da prokomentariše tvrdnju iz teksta anonimnog autora da su američki ministri već razmatrali mogućnost da šefa države odstrane od vlasti, na šta im formalno daje pravo 25-ti amandman koji to dopušta kada je šef države „nesposoban da vrši družnost“.

Trampovi protivnici deluju u stilu – gde CNN stade – ti produži.

Tako je portal Axios već objavio da Tramp sumnjiči „većinu svojih saradnika“. Odnosno da je sklon da poveruje u postojanje zavere protiv sebe.

Isti portal je naveo da je predsednik SAD još prošle godine imao vlastiti spisak saradnika koje sumnjičio za curenje informacija iz Bele kuće. Čak tvrdi da je jednom prilikom rekao:

„Moramo ih se osloboditi. Zmija ima svuda, ali ćemo ih eliminisati“.

Misteriozne snage napadaju američke i savezničke trupe u Siriji, niko ne zna ko su. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA