Najnovije

SRCE MI KUCA KAO NOVO! Šešelj otkrio detalje operacije

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj operisan je juče na Institutu za kardiovaskularne bolesti na Dedinju. U pitanju je operacija na srcu tokom koje mu je ugrađen nov kardioverter defibrilator sa pejsmejkerom. Zahvat je urađen pošto je starom aparatu, koji mu je ugrađen dok je bio u haškom pritvoru, istekao rok trajanja.

Šešelj (Foto: SRS)

- Operacija je trajala oko sat i po vremena i sve je proteklo u najboljem redu. To nije bila teška operacija, ali sve što se radi na srcu nije naivno. Doktori su odlično obavili posao, ugradili su mi potpuno nov aparat i dobro se osećam. Kuca mi srce kao novo - rekao je Šešelj posle operacije.

Prema njegovim rečima, kardioverter defibrilator sa pejsmejkerom rešava probleme sa aritmijom i tahikardijom i omogućava srcu da pravilno radi.

S obzirom na to da se lider radikala oseća dobro, u njegovoj partiji očekuju da će već danas biti pušten na kućno lečenje.

Tehnička stvar

Šešeljeva dugogodišnja bliska saradnica Vjerica Radeta je istakla da on nije bolestan i da nema nikakvih novih zdravstvenih problema.

- Znao je da je došlo vreme za zamenu. Pre nekoliko dana je bio kod lekara i zakazana mu je operacija. To je tehnička stvar koja je predviđena da se uradi u takvom slučaju - rekla je Radeta.
Podsećamo, Šešelj je u julu prošle godine operisan zbog patoloških promena na vratu. Tom prilikom uzet je uzorak i vrlo brzo rezultati su pokazali da je reč o dobroćudnim promenama. Biopsija je urađena zbog bojazni da su promene maligne, s obzirom na to da je lider radikala već imao karcinom debelog creva, koji je izlečio.

Hronologija

-Zahvaljujući zdravoj ishrani i pridržavanju svih saveta lekara, ali i hemioterapijama kojima je podrvgnut od kada se pre tri godine vratio iz Haga, uspeo je da pobedi rak na debelom crevu i metastaze na jetri

-Najviše sam forsirao voće, koje je puno šećera, što je i uticalo na to da se ugojim umesto da smršam. Dnevno sam jeo kilogram smokvi, ali i dosta povrća, ali ne valja ni biti samo vegetarijanac, priznao je Šešelj

-Ne bavim se sportom, ali se trudim da dva puta nedeljno idem na dvočasovno plivanje. Ne mogu baš da plivam kraul, zbog ugrađenog pejsmejkera, ali praktikujem prsni stil, onako penzionerski, rekao je lider SRS.

Kako je Lazanski spustio Hrvate pogledajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojislav Šešelj: Ceo srpski narod želi Srbiju u savezu sa Rusijom!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA