Najnovije

VULIN: Vojska Srbije u 2019. će dobiti nove helikoptere, tenkove i borbena vozila pešadije

Vojska Srbije u 2019. godini će, kao i u godinama pre i u svakoj godini posle, biti oslonac svoje države, zemlje i naroda, izjavio je večeras ministar odbrane Aleksandar Vulin, na prijemu koji je sa načelnikom Generalštaba general-potpukovnikom Milanom Mojsilovićem organizovao u Domu garde povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Vulin sa vojskom (Foto: mod.gov.rs)

"Teška je godina pred nama, puno je izazova. Stvaraju se paravojske, govori se o stvaranju velike Albanije. Mnogo je onih koji bi voleli da Srbiju vide malu, poniženu i poraženu", rekao je Vulin.

Vulin je istakao da je 2019. godina u kojoj ćemo jačati, čuvati mir i Srbe gde god da žive.

"Srpsko nacionalno pitanje nije rešeno i u 2019. godini radićemo sve da ono bude rešeno u miru, kako treba i kako zaslužuje jedan veliki i hrabri narod, koji je dovoljno glava dao u bezbrojnim i beskrajnim ratovima koje su započinjali i tražili drugi, a on u njima učestvovao zato što je živeo na ovom parčetu zemlje", kazao je Vulin.

Dodao je da će ovo biti godina jedinstva i sloge za sve Srbe, gde god da žive, i shvatanja da ćemo srpsko nacionalno pitanje rešavati i rešiti samo jedinstveni i složni, ne stideći se svog Beograda i činjenice da niko Srbe ne može da voli, čuva i poštuje koliko njihov Beograd i njihova Srbija.

"Vojska Srbije će dati svoj doprinos i u ovom velikom nacionalnom preduzeću, kao što je davala i kroz istoriju", rekao je Vulin.

Kazao je da će u 2019. proces jačanja i obnavljanja Vojske Srbije, koji je počeo 2012, biti nastavljen i u mnogim stvarima uspešno priveden kraju.

On je naveo da će ove godine Srbija biti snažnija za nove borbene i neborbene helikoptere, za nove tenkove i dodao da očekuje da će biti sklopljeni sporazumi o kupovini bespilotnih letilica.

Kazao je da će vojska nastaviti da se razvija i oprema po Projektu 1500 i da će svaki vojnik biti opremljen boljim i novijim naoružanjem i novim uniformama.

"Jaka, sigurna i zadovoljna Vojska Srbije je u stanju da čuva mir. Samo kada imate moćnu i organizovanu vojsku možete biti sigurni da će malo ko, ili niko, pomisliti da se sa vama ponaša i govori jezikom sile", poručio je Vulin.

Istakao je da su vojska i narod uvek bili jedno, i kao takvi sigurni i nepobedivi, dodavši da će tako će biti i u 2019. godini.

Prijemu u Domu garde prisustvovali su ministri u Vladi, visoki državni predstavnici, predstavnici verskih zajednica, članovi vojno-diplomatskog kora, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojne ličnosti iz javnog života.

Svečanost su svojim nastupima upotpunili Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Prikazan je i film u produkciji Vojnofilmskog centra "Zastava film", koji ukratko predstavlja najznačajnije rezultate Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u prethodnoj godini.

Kako je Lazanski spustio Hrvate pročitajte OVDE.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ministar Vulin: Pozvao sam 53 ministra odbrane da spreče da neosuđeni teroristi naprave vojsku

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA