Najnovije

KINESKI PILOTI PROGLASILI NAJBOLJI AVION: ''Ovo je je najbolja letelica na kojoj smo leteli, on je kralj među avionima'' (VIDEO)

Lovačka eskadrila kineskog ratnog vazduhoplovstva, koja je opremljena višenamenskim borbenim avionima 4++ generacije Su-35 se intenzivno priprema za učešće na međunarodnim vojnim vežbama koje će kineska vojska u narednom periodu održati sa svojim partnerima.

Su-35 (Ilustracija: Pixabay)

Nekoliko vojnih eksperata nisu mogli da sakriju svoje čuđenje kada su čuli da Kinezi planiraju da na ovim vežbama učestvuju sa tek kupljenim borbenim letelicama koje se od nedavno nalaze u operativnom naoružanju, umesto da to odrade sa sopstvenim aparatima J-20 „Čengdu“ koji su elektronski sofisticiraniji od ruskog analoga, i koji spadaju u avione pete generacije.

Kako prenosi internet portal Izvestija, u kolouarima kineske armije si izrazili svoju sumnju u kompotenetnost ovih vojnih eksperata. Prema njihovim rečima, eksperti nisu u potpunosti upoznati sa svim mogućnostima ruskog aviona. Vojska je rekla da se Su-35 ne može upoređivati sa domaćim avionom pete generacije J-20, jer se radi o letelicama koje imaju različitu namenu.

Na to se nadovezao i jedan od pilota koji je član elitne kineske eskadrile „Južni Sinkjang“ koja je opremljena avionima Su-35, koji je izjavio da je „Su-35 kralj među avionima četvrte generacije“.

Su-35 je duboko modernizovani super-manevarbilni višenamenski lovac 4++ generacije koji je konstruisan uz pomoć tehnologije pete generacije. Nebesku krstaricu karakteriše veoma kvalitetna avionika koja za osnovu koristi kompleksni kompjuterski informaciono-komandni sistem, novi radar, motore AL-41F1S sa plazmenim sistemom sagorevanja uvećane snage i upravljivim vektorima potiska. Ovi motori po svojim karakteristikama mogu da se primene i na lovcima pete generacije, jer obezbeđuju nadzvučnu brzinu bez dopunskog sagorevanja.

NR Kina je od Rusije nabavila 24 aviona Su-35 (2 eskadrile) za 2,5 mlrd američkih dolara. Pored Kine, jednu eksadrilu od 12 aparata Su-35 je naručila i Indonezija. Ugovor je potpisan početkom 2018.godine za ukupnu cenu od 1,1 mlrd američkih dolara.

Koji avion je oslobodio Siriju, pogledajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA