Najnovije

DA LI JE OVO POČETAK UJEDINJENJA PROZAPADNE OPOZICIJE? DS doneo odluku o učešću u formiranju Saveza za Srbiju

Glavni odbor Demokratske stranke doneo je odluku o učešću u formiranju opozicionog Saveza za Srbiju, objavili su funkcioneri DS-a na Tviteru.

Dragan Đilas (Foto: Jutjub)

"Demokratska stranka donela odluku o učešću u formiranju opozicionog saveza. Predstoji nam velika borba. Za građane, za bolju Srbiju, za bolji život u njoj", napisala je na svom Tviter nalogu potpredsednica DS-a Aleksandra Jerkov, a Balša Božović je čestitao demokratama na toj odluci i poručio: "Veliki dani za naše građane tek predstoje".

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac predložio je ranije danas GO stranke da se uđe u razgovore o formiranju Saveza za Srbiju u kome će, kaže DS, biti član i osnivač.

Lutovac je novinarima uoči početka sednice GO, upitan da li će DS biti stožer Saveza, kazao da će DS imati ravnopravan status sa svim drugim strankama koje će biti osnivači, da se o tome razgovaralo sa predsednicima drugih stranaka i da je to zajednički dogovor.

Upitan koje bi to stranke mogle da uđu u Savez, koji je inicirao Dragan Đilas, rekao je da to ne može da pretpostavi, ali da je svakako Savez otvoren za partije autentične opozicije bez obzira na njihovu poltičku orijentaciju.

Da li je DS danas imala kvorum za odlučivanje, OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lutovac o ujedinjenju opozicije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA