Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) JEZIVI SNIMAK TERORISTIČKOG NAPADA U MANBIDŽU: Islamska država preuzela odgovornost!

Moćna eksplozija pogodila je severni sirijski grad Manbidž, kojem je Turska nedavno pretila zbog kurdske kontrole. Nekoliko ljudi je ubijeno, a lokalni izvori tvrde da su američki vojnici zajedno sa kurdskim saveznicima među mrtvima.

Eksplozija u Manbidžu (Foto: Jutjub)

Eksplozija se dogodila u blizini restorana i pijace. Preliminarni izveštaji kažu da je najmanje šest osoba poginulo i da je 19 osoba ranjeno u eksploziji. Kako je ranije izjavio američki zvaničnik, eksplozija je odnela živote 4 američka vojnika, dok su još tri ranjena. Vojni helikopter je sleteo u blizini mesta događaja kako bi spasio preživele.

Izveštač sa terena javio je da je američka vojska pojačala bezbednost u gradu nakon napada i poslala ranjene u gradsku bolnicu. Video snimci i fotografije pokazuju oštećenu zgradu sa razbijenim prozorima i krvave mrlje na ulici i nekoliko oštećenih automobila. Manbidž je strateški grad, koji je u središtu napetog sukoba između Kurda i Turske, koja smatra da su kurdski borci teroristi.

Ankara je zapretila da će pokrenuti vojnu operaciju da ih izbaci iz grada. SAD koje podržavaju Kurde oružjem i obukom kako bi se fokusirale na borbu protiv džihadista, sada su u procesu povlačenja trupa iz delova Sirije pod kontrolom Kurda. Međutim, obećano povlačenje će potrajati, ali u praksi američki vojnici nastavljaju misije na terenu.

Snažna eksplozija odjeknula je u centru Manbidža. Ima poginulih američkih vojnika. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Teroristički napad u Manbidžu jedan je od najsmrtonosnijih od početka rata koji je pogodio ovaj grad

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA