Najnovije

LAZANSKI: Veza Srbije i Rusije u krvi i pobedi, a Putin ide sojim automobilom iz jednog bitnog razloga

- Vi kad gledate istorijat II svetskog rata, nemate situaciju da su na našoj teritoriji ratovali Britanci, Francuzi, Amerikanci i da su ginuli za slobodu ovog prostora, a sovjetski vojnici su ginuli - podsetio je Lazanski.

Lazanski (Foto: Jutjub)

Politički analitičar Dragomir Anđelković podsetio je da su Srbi, uz Ruse, dali najveći doprinos antifašističkoj borbi u istočnoj Evropi.

- Mi smo imali dva antifašistička pokreta: ravnogorski i partizanski. U oba su Srbi dominirali i bez obzira na sam vrh partizanskog pokreta, boračka masa je bila srpska, Rusi to znaju i uvažavaju - rekao je Anđelković. 

Miroslav Lazanski je podsetio da smo samo Srbi (možda i Britanci) nisu imali svoje vojnike na Istočnom frontu. 

- To je ta neposredna veza, vojnička veza u krvi i veza u pobedi - rekao je Lazanski. 

Lazanski je podsetio na vojnu vezu Rusije i Srbije i pre Drugog svetskog rata, a da smo posle 1945. novu JNA organizovali i ustrojili po ruskoj doktrini.

- Imali smo rusko naoružanje i masovno smo ga dobijali do Rezolucije Infombiroa kad je prestala vojna saradnja. Počevši od 1950. godine, kada su Amerikanci detektovali da taj naš razlaz sa Moskvom nije fingiranje, već da je ozbiljan, onda smo počeli dobijati američku vojnu pomoć, pre svega u oklopnoj tehnici i avionima, da bi, posle dolaska Hruščova u Beograd, ponovo počeli sa Rusima da sarađujemo na vojnom planu, tako da smo američke avione "tanderdžet" i "sejbr" zamenili ruskim "migovima 21", dobili smo i raketne čamce ruske proizvodnje, tenkove "T-54", "T-55", helikoptere "Mi-8", sovjetsku raketnu tehniku, rakete "Sa-2" - rekao je Lazanski. 

Lazanski je rekao da Putin ide svojim automobilom, ne zato što nema poverenja u naša blindirana vozila, već zato što mu je u njegovom vozilu elektronska komunikacija sa glavnim štabom ruske armije.

Obistinjuje se najveća noćna mora NATO-a i anti-srpski nastrojenog komšiluka. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Oni šalju upozorenje policiji – Bojan Savić Građanska patrola i Boško Dimitrijević Video dokaz.

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evropa klizi u rat

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube