Najnovije

VEROVALI ILI NE: I Albanci sa Kosmeta masovno došli u Beograd da pozdrave Putina (FOTO)

Ono što je prilikom prekjučerašnje posete ruskog predsednika Vladimira Putina glavnom gradu Srbije promaklo drugim medijima, nije i fotoreporterima i novinarima portala IN4S-a, a to je da se među oko 120 hiljada građana pred hramom Svetog Save našao i ne baš mali broj Albanaca sa Kosova i Metohije.

Albanci na dočeku Putina (Foto: IN4S)

Više od 20 autobusa firmi iz južne srpske pokrajine čiji su vlasnici Albanci, dovezlo je stanovnike Gnjilana, Novog Brda, Kosova Polja, Prištine, Istoka,Kline, Peći i drugih kosmetskih sredina, da bi pozdravili šefa najveće slovenske zemlje.


Foto: IN4S

Kako su zabeležili reporteri IN4S-a, sa Kosmeta je došlo najviše autobusa firmi albanskih naziva „Alba“ i „Dita“ sa „KS“ registarskim tablicama.

Dok su kosmetski Srbi mahom kao prevoz za organizovani dolazak koristili autobuse firmi sa severa pokrajine sa tablicama koje izdaje MUP Srbije, kako se ekipa IN4S neposredno uverila, njima je na velikom skupu povodom Putinovog dolaska „društvo“ pravio i jedan broj Albanaca, koji su uglavnom izbegavali da se slikaju i daju izjave za medije.


Foto: IN4S

Anton Nokaj iz okoline Kline, jedan je od retkih koji je, insistirajući da ne bude fotografisan, prokomentarisao da je srećan što može uživo da vidi Putina.

„Nisam ni manje ni više srećan od Hašima Tačija, koji se jednom prilikom slikao sa ovim velikim hrišćaninom, državnikom i čovekom, i pohvalio se na društvenim mrežama zbog tog čina.

Mene kao običnog građanina to nikada neće zapasti, ali mi niko ne može oduzeti pravo da poštujem Putina i žalim za SSSR-om, onom velikom Jugoslavijom i bratstvom i jedinstvom u koje smo mi Albanci – katolici verovali, ali smo nažalost bili u ubedljivoj manjini na Kosovu“, kazao je Nokaj novinaru IN4S.


Foto: IN4S

I vozači albanske nacionalnosti sa kosmetskim registarskim oznakama, takođe nisu bili raspoloženi da pričaju pred diktafonima i kamerama, a neki među njima su oštro negodovali i što saradnici IN4S-a fotografišu njihove autobuse u Sarajevskoj Ulici, gde su uglavnom bili parkirani.


Foto: IN4S

Ko će još povući priznanje nezavisnosti Kosova, pogledajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin u Beogradu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA