Najnovije

SRPSKA ZASTAVA ĆE SE ZAVIJORITI U NJUJORKU! Srbin namerio da ponovi Pupinovo delo

Milovan Matić, istraživač i najveći bibliograf lika i dela Nikole Tesle u Srbiji i svetu, prisustvovaće Konferenciji o Nikoli Tesli u New Yorker hoelu 12. januara 2019. godine.

Zastava Srbije (Foto: Jutjub)

Milovan Matić je poljoprivrednik iz sela Botunja u opštini Brus, koji je više od trideset godina posvetio izučavanju lika i dela našeg najvećeg naučnika Nikole Tesle, prikupljao je informacije i dokumente o njemu i sve je to pretočio u knjige.

Naš istraživač i bibliograf će prisustvovati velikoj konferenciji o Nikoli Tesli pod nazivom '’Tesla – Past, Present and Future’’, na kojoj će prezentovati svju knjigu pod istoimenim nazivom na engleskom jeziku, prenosi portal Brus Onlajn.

Prema njegovim rečima, Gradska uprava u Filadelfiji je pre nekoliko dana odlučila da jedna škola ponese Teslino ime na zahtev organizacije Tesla Science Foundation na osnovu Matićevog rada '’Nikola Tesla & Philadelphia’’.

'’Polako se pripremam za put. Već sam rezervisao avionsku kartu. Uzeo sam i jedan od ovih novih telefona, jer je to potrebno za konferenciju, a i olakšaće mi budući rad. Mihajlo Pupin je podigao zastavu Srbije na Belu kuću, a ja ću pokušati na vrh hotela New Yorker u čast Srbije i Nikole Tesle. Idemo dalje ...'’, poručio je Matić pred polazak.

Matić je dobitnik više nagrada za svoj doprinos izučavanju najvećeg srpskog genija Nikole Tesle, izdao je mnoštvo knjiga, a jedna od njih čini krunu istraživanja o poreklu našeg naučnika. Radi se o Teslinom ocu i naslov je '’Srpski prota Milutin Tesla'’.

Koja zemlja je najgluplja na svetu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Milovan Matić, dobitnik Tesline medalje

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA