Najnovije

TOMIN ČOVEK RUŠI VUČIĆA?! Podržao proteste opozicije?!

Radoš LJušić, jedan od najlojalnijih ljudi bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, podržao je proteste opozicije! Reč je o protestima protiv aktuelnog režima Aleksandra Vučića!

Tomislav Nikolić (Foto: Jutjub)

Naime, među 105 profesora i saradnika Filozofskog fakulteta, koji su potpisali podršku protestima “Saveza za Srbiju” Dragana Đilasa, nalazi se i istoričar i profesor Radoš LJušić. On je bio jedan od najbližih Nikolićevih saradnika 2008. godine kada je osnivana Srpska napredna stranka (SNS).

Veran Nikoliću

I sam LJušić je svojevremeno govorio da je lično učestvovao u osnivanju SNS i da je bio član Predsedništva te stranke, ali je posle gubitka funkcije promenio stav. LJušić nije želeo da govori o ovoj temi, ali nije osporavao svoju političku angažovanost od pre samo nekoliko godina.

- Ja sam se povukao iz javnog života i ne želim da dajem komentare za medije. Radim na fakultetu još dve godine, a to da sam bio u SNS jeste tačno, ali sada vodim jedan miran život - kratko je rekao LJušić. Odbio je da govori o podršci protestima, kao i tome da li je još uvek u SNS i u kakvim je odnosima s Nikolićem.

“Juri interes”

Politički analitičar Vladimir Goati kaže da je u 21. veku sve češća promena političkih stranaka, te da svi jure za ličnim interesima.

- Ovo je vreme političkih preletača. Preletača ima u svim strankama i sve su zastupljeniji. Jedan od razloga za to je što politički pravci nisu jasno razgraničeni i u mnogo čemu se preklapaju. Otkad je sveta i veka, i politike, političari, kao i svi drugi ljudi, žude za nekim ličnim interesom. Tako je i danas - zaključuje Vladimir Goati.

Opozicija preti Vučiću demonstracijama i bojkotom na dan izbora. Pogledajte OVDE.

Izvor: Kurir, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Istoričar Radoš LJušić u emisiji “Živa istina”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA