Najnovije

NOVI POSLANIČKI KLUB U SRPSKOM PARLAMENTU: Dobili su tri mandata

Republička izborna komisija dodelila tri nova mandata u parlamentu

Narodna skupština (Foto: Jutjub)

Novi narodni poslanici sa liste "Dosta je bilo" postali su Nemanja Radojević, politikolog iz Kragujevca, Vojin Biljić, advokat, i Andrijana Avramov, diplomirani ekonomista, oboje iz Beograda. NJima je Republička izborna komisija u utorak dodelila mandate.

Time će ponovo biti formiran klub ovog pokreta, koji se raspao kada su početkom novembra prošle godine ostavke podneli Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić i Ratko Jankov. Oni su DJB napustili, jer su smatrali da je pokret predvođen Sašom Radulovićem promenio ideologiju i pomerio se previše udesno, kao i zbog neslaganja sa stranačkom politikom prema Kosovu.

Inače, DJB je nakon izbora u Skupštini imao 16 poslanika, ali se protekle dve godine postepeno osipao, uglavnom zbog sukoba sa Radulovićem. U novembru su spali na dva imena - Radulovića i sadašnju predsednicu pokreta Branku Stamenković.

Poslanici koji su ih napuštali formirali su u Skupštini Srbije klub "Slobodni poslanici", zatim i "Pokret centra", koji je krajem prošle godine ujedinjenjem sa Socijaldemokratskim savezom prerastao u Stranku moderne Srbije.

Kako je Srbija napravila najbolji pištolj na svetu, pogledajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Narodna skupština – svedok istorije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA