Najnovije

DAČIĆ: Istina je naše oružje, neka se Pacoli navikne

U svetu u kom su Pacoli i njegova družina još zaglavljeni, oružje je i dalje moneta za potkusurivanje. Naše jedino oružje je istina koju širimo po svetu. I samo se time, i odredbama međunarodnog prava, borimo za očuvanje naših nacionalnih interesa. A Priština, svesna da sve više država povlači priznavanje Kosova, sve češće poteže laž.

Dačić (Foto: Jutjub)

Tako je u utorak šef srpske diplomatije Ivica Dačić, za "Novosti", odgovorio kosovskom ministru spoljnih poslova Bedžetu Pacoliju, koji je izjavio kako "ima saznanja da Beograd obećava finansijsku i pomoć u oružju nekim manjim afričkim zemljama u zamenu za povlačenje priznavanja kosovske nezavisnosti".

Dačić je istovremeno predložio Pacoliju da se što pre navikne na nove okolnosti:

- Mi smo naoružani strpljenjem, spremni da se borimo na političkom polju i u međunarodnim forumima, koliko bude potrebno.

Nova lažna optužba iz Prištine usledila je samo dan pošto je predsednik države Palau Tomi Remenges, tokom zvanične posete Beogradu, potvrdio da je njegova zemlja odlučila da suspenduje odluku o priznavanju kosovske nezavisnosti do okončanja dijaloga.

Inače, Palau je 13. država sveta koja je suspedovala ili poništila raniju odliku o KiM, čime je broj zemalja koje podržavaju jednostrano proglašenu nezavisnosti pao na 98.

Prethodno su to učinile Madagaskar, Solomonska Ostrva, Lesoto, Surinam, Grenada, Komora, Burundi, Dominika, Sao Tome i Principe, Liberija, Gvineja Bisao, Papua Nova Gvineja.

Vreme je za raspuštanje NATO. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA