Najnovije

ČIME ĆE MADURO ODGOVORITI NA AMERIČKI NAPAD? Naoružanje Venecuele (VIDEO)

Ruski vojni eksperti tvrde da u slučaju da američki generali krenu u vojnu avanturu, moraju da računaju na žrtve.

Gardista (Foto: Jutjub)

Posle izjave predsednika Trampa povodom krize u Venecueli da su "sve opcije otvorene", ruski vojni eksperti tvrde da u slučaju da američki generali krenu u vojnu avanturu, moraju da računaju na žrtve. Jer, armija Venecuele svoje nebo može da brani sa 24 aviona SU-30, zatim helikopterima MI-35 "Krokodil" kao i PVO sistemima. Venecuela ima 11 divizija kompleksa S-125, zatim tri divizije Buk-M2E, kao i jednu diviziju modernih PVO Antej-2500", što je modernija verzija S-300. Na kopnu Amerikance mogu da dočekaju stotine modernizovanih tenkova T-72, zatim višecevni bacači "Smerč" i "Grad".

U poslednjih deset godina Venecuela je sa Rusijom potpisala ugovore za kupovinu naoružanja i vojne tehnike u visini od 11 milijardi dolara. Predstavnik "Rosoboroneksperta" je potvrdio da će biti izgrađena fabrika automata "kalašnjikov" u Venecueli, bez obzira na situaciju u toj zemlji. Venecuela je najveći uvoznik ruskog oružja u Latinskoj Americi.

Kremlj je izjavio i da predsednik Venecuele Nikolas Maduro nije od Rusije tražio nikakvu pomoć povodom događanja u ovoj zemlji.

Kako je Maduro ponizio Trampa, pogledajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA