Najnovije

ŠIPTARI PRODAJU SRPSKI TELEKOM - TREĆI PUT: Priština bi da opljačka našu zemlju, hoće li stranci učestvovati u prevari?!

Vlada tzv. Kosova je odlučila da započne pripreme za privatizaciju "Kosovo Telekoma", sa međunarodnim kompanijama koje su već zainteresovane za njegovu kupovinu, prenosti portal "Priština Insajt".

Ilustracija (Foto: Pravda)

Ovo je treći pokušaj vlade u Prištini da privatizuje srpsku kompaniju, nakon dva prethodna neuspela pokušaja 2011. i 2013. godine.

Kosovski ministar ekonomije i razvoja Valdrin LJuka je, u objavi na svom Fejsbuk nalogu, napisao da je zatražio od Evropske banke za obnovu i razvoj da bude uključena u proces privatizacije "Kosovo Telekoma", koji bi uključivao pomoć EBRD-a kosovskoj vladi u restrukturiranju kompanije kako bi poboljšala svoje performanse.

"Svima sam jasno stavio do znanja da je pre bilo kakve odluke o privatizaciji prioritet poboljšanje performansi i prakse u preduzeću“, naveo je LJuka.

Dodao je da njegov zahtev EBRD-u ima za cilj da obezbedi tehničku pomoć u fazi restrukturiranja i reorganizacije tog preduzeća, te da vlada predviđa privatizaciju kosovske telekomunikacione uprave.

Prema njegovim rečima, EBRD je pozitivno odgovorila i izrazila spremnost da pruži tehničku pomoć u fazi restrukturiranja, putem zajma do 25 miliona evra izradom nacrta dokumenta o koracima koje kosovske vlasti treba da preduzmu da dođe do privatizacije te kompanije.

Portal "Priština insajt" dalje navodi da su četiri međunarodne kompanije zainteresovane za kupovinu "Kosovo Telekoma" i da su podnele zahtev Ministarstvu za ekonomski razvoj za privatizaciju tog preduzeća.

"Kompanije kao što su A1 Telekom Austrija, Orandž, Rokvej kapital iz grupe PFF i "Artiljeri uan" iskazale su interes za privatizaciju ''Kosovo Telekoma", saopšteno je iz kosovoskog Ministarstva za ekonomski razvoj, navodi se u tekstu.

Nuklearne rakete iz Poljske i Rumunije stižu u Moskvu za samo nekoliko minuta-Rusija sprema odmazdu! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Platili smo visoku cenu zbog taksi, niko nam to neće nadoknaditi

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA