Najnovije

"TREBA TE OBESITI NA TERAZIJAMA": Pretnja Marku Jakšiću zbog protesta u Kosovskoj Mitrovici!

Nakon što je na društvenoj mreži Tviter objavio da će u subotu u Kosovskoj Mitrovici biti održan prvi protest "1 od 5 miliona“, Marku Jakšiću, odborniku SDP-a u SO Severna Mitrovica, upućena je pretnja.

Kosovska Mitrovica (Foto: Jutjub)

Osoba koja se na Tviteru potpisuje kao "Balkanfoks" napisala je Jakšiću da ga "treba obesiti na sred Terazija za primer", prenosi KoSSev.

U izjavi za RTV Kim, Marko Jakšić kaže da je prijavio pretnje. “U današnje vreme bilo kome pretiti vešanjem na Terazijama, posle onoga što se desilo Oliveru, izaziva razloge za zabrinutost, pa sam sadržinu istog tvita prosledio Tužilaštvu za Visokotehnološki kriminal u Beogradu i očekujem njihovu reakciju, jer se u 21. veku politička neslaganja rešavaju argumentima a ne vešalima", kaže Jakšić.

Inače, odbornik Jakšić je sinoć najavio da će u subotu u 18 sati biti održan protest u Kosovskoj Mitrovici kako bi se stanovnici ovog grada i drugih sredina na Kosovu solidarisali sa narodom u centralnoj Srbiji i njihovim zahtevima koji nekoliko nedelja protestuju u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Kragujevcu, ali i drugim gradovima.

Protest je prijavljen Kosovskoj policiji.

Jakšić kaže da “protest koji će se održati u subotu ima za cilj da pošalje poruku svima, a u prvom redu vlastima u Beogradu da oni koji budu tu imaju pravo da slobodno iznose svoje mišljenje i stavove, i da makar bili u apsolutnoj manjini, zbog toga nikada više neće trpeti posledice u vidu pretnji, otkaza, razbijenih glava, zapaljenih automobila ili da prođu kao Oliver Ivanović”.

Zahtevi nisu ništa drugačiji od onih u ostalim gradovima u Srbiji, od kojih je najznačajniji da se otkriju počinioci i nalogodavci Oliverovog ubistva, istakao je Jakšić.

Ideja o protestnoj šetnji „Jedan od pet miliona“ u Kosovskoj Mitrovici je nastala spontano, na Tviteru, u komunikaciji između četvoro stanovnika ovog grada. Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: Kossev

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

A šta kaže drugi Marko Jakšić.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA