Najnovije

LJUBITELJI PASA POLUDEĆE KAD PROČITAJU OVO: Vlasti u Teheranu odlučile da... (VIDEO)

U iranskoj prestonici nije dozvoljeno šetati psa, kako se ne bi širio strah među građanima. U glavnom gradu Irana je zabranjeno šetanje pasa u sklopu zvanične kampanje čiji je cilj smanjenje broja vlasnika pasa. 

Iranka šeta psa (Foto: Jutjub)

- Dobili smo dozvolu iz kancelarije gradskog tužioca i preduzećemo mere protiv ljudi koji šetaju pse na javnim mestima, poput parkova - izjavio je šef policije Teherana Hosein Rahimi.

"Strah i uplašenost"

Zabrana je stupila na snagu zato što psi izazivaju "strah i uplašenost" kod građana, izjavio je za agenciju Klub mladih novinara.  Kao da ove mere nisu dovoljno drakonske, Rahimi je dodao da je voženje psa u automobilu takođe zabranjeno. 

- Zabranjeno je voziti pse u automobilima i ukoliko ovo primete, policijske snage mogu da primene ozbiljne mere protiv vlasnika automobila - izjavio je za novinsku agenciju koju je osnovao iranski javni servis kako bi obučavao mlade novinare. 

Čuvanje i šetanje psa u Iranu je postalo problematično nakon Islamske revolucije 1979. godine i vlasnicima su nekad oduzimali pse. Iranske vlasti pse smatraju "prljavim" životinjama i čuvanje psa vide kao simbol pro-zapadne politike. 

Ministarstvo kulture i Islamski savet su 2010. godine zabranili reklamiranje bilo kakvih proizvoda za pse, a pre pet godina se u parlamentu raspravljalo da se vlasnici pasa kažnjavaju novčano ili čak bičevanjem. 

Poslednji anti-pseći potez nije previše razgnevio korisnike društvenih mreža, ali jedan korisnik Tvitera se zapitao šta je sledeće i da li će stanovnici Teherana biti primorani da jašu kamile.

Čista pljačka! Tramp Venecueli oteo 18 milijardi dolara. Pogledajte OVDE.

Izvor: bbc. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Veterinarska ambulanta u Teheranu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA