Najnovije

NAUČNICI IMAJU LEK ZA RAK: Ovo će promeniti svet - ako to dozvoli farmaceutski lobi!

Takav lek bio bi sasvim efikasan, koristio bi potpuno prirodno postojeći mehanizam uništenja raka, ne bi bilo nuspojava od hemoterapija.

Laboratorija (Foto: Pixabay)

Čak i najnaprednija medicina do sada je rak, u situacijama kada nije mogao da se operiše, rešavala najčešće hemoterapijama. Ipak, zlatni gral onkologije, još uvek neotkriven, jeste lek koji bi ciljao direktno i isključivo ćelije raka, a ne bi "bombardovao" ceo organizam ili barem cele organe.

Najnovije istraživanje sa Univerziteta Nortvestern, objavljeno u “Nečur Komjunikejšns”, kaže da su naučnici otkrili genetski kod za samouništenje ćelija raka i da je naredni korak da se pronađe način kako ciljano izazvati pokretanje tog koda kod kancerogenih ćelija. Drugim rečima, bio bi to definitivni lek za rak. Markus E. Piter, jedan od devet naučnika koji sada potpisuju ovo otkriće, na tom tragu bio je već 2017. godine, kada je njegov tim utvrdio da svaka ćelija u našem telu mora da ima takav genetski kod za izazivanje vlastite smrti.

Najnovije istraživanje sada objavljeno donosi kompletno objašnjenje kako mikro RNK u određenim uslovima uspeva da napravi ćelijama tumora odnosno raka takvu štetu na genima da one više ne mogu da prežive. Naučnici su otkrili više od 700 tačaka među genima koji utiču na bujanje kancerogenih ćelija. Uz to su utvrdili i to da su hemoterapijski lekovi delotvorni upravo zato što pokreću toksične mehanizme po ćelije, pri kojima dolazi do oslobađanja mikro RNK koje ćelije raka ubijaju upravo onako kako su sada opisali, oštećuju im strukturu gena na kritičnim mestima i tako ih ubijaju.

Kako ciljano pokrenuti takve mehanizme? Glavni istraživač ove studije Markus Piter dao je komentar u članku na stranicama svog univerziteta, pod naslovom "Najsmrtonosniji ubica raka postoji u svakoj ćeliji".

- Sada kada smo spoznali (genski) kod za ubijanje, možemo podstaknuti mehanizme bez korišćenja hemoterapije i bez zafrkavanja s genomom... Nije mi bio cilj da izađem s novom ,veštačkom, otrovnom česticom. Hteo sam da sledim trag prirode. Želim da koristim mehanizam koji je razvila sama priroda - rekao je. 

Takva terapija značila bi da više nema potrebe niti za hemoterapijom, koja za nuspojavu ima žešći ili blaži udar na imuno sistem, a posebno ne za zračenjem. Od svega ponuđenog u medicini danas, to je još uvek najbolje rešenje ukoliko se stanje nije zakomplikovalo do pojave metastaza ili ukoliko tumor nije moguće operisati.

Ali, ako bi naučnici otkrića sa Univerziteta Nortvestern uspeli da ga razviju dotle da pronađu metode kako da se ćelije raka ciljano uništavaju pokretanjem mehanizama opisanih u istraživanju u “Nečureu”, to bi značilo da je čovečanstvo dobilo krajnje efikasnu terapiju za rak, pritom bez nuspojava hemoterapije.

Porno snimak tinejdžerki trese Srbiju. Pogledajte OVDE.

Izvor: Express. hr, Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Da li lek za rak postoji?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube