Najnovije

SRBIN POSTAO PREDSEDNIK OPŠTINE BUDVA: Težak udarac za DPS

''Ja sam prvi javni funkcioner Nove srpske demokratije i DF-a koji je izabran na čelo neke opštine u Crnoj Gori i samim tim očekujem da ću biti pod posebnom lupom, što mi ne smeta''.

Bato Carević (Foto: Jutjub)

Lider budvanskog Demokratskog fronta Marko Bato Carević novi je predsednik Opštine Budva, nakon što je dobio podršku 19 odbornika lokalnog parlamenta.

Da Carević dođe na mesto prvog čoveka Budve dogovoreno je koalicionim sporazumom između DF-a i Demokrata. Prema sporazumu postignutom 24. decembra 2016  dve godine je na mestu gradonačelnika bio predstavnik Demokrata, a naredne dve biće odbronik iz redova Demokratskog fronta.

Carević je dobio mandat da upravlja Budvom do oktobra 2020.

Sednici nisu prisustvovali odbornici opozicije iz redova DPS i SD, koja nije imala svoga kandidata.

„Zahvalio bih se svima koji su glasali za mene, ali i koji nisu glasali. Pružam im ruku i od njih očekujem pomoć u velikom poslu koji očekuje Budvu u narednom periodu.

Posebnu zahvalnost iskazujem mom prethodniku Draganu Krapoviću i želim da mu odam priznanje za sve što je uradio u protekle dve godine“, poručio je Carević.

On je istakao i da svi u Budvi znaju da je do sada uvek radio javno, i u prvi plan isticao diciplinu i korektnost.

„Pošto funkcionisanje lokalnih samouprava dobrim delom zavise od saradnje sa državnom vlašću, trudiću se da ta saradnja bude na visokom nivou, bez opstrukcija.

„Želim da istaknem da sam prvi javni funkcioner Nove srpske demokratije i DF-a koji je izabran na čelo neke opštine u Crnoj Gori i samim tim očekujem da ću biti pod posebnom lupom, što mi ne smeta. Neko smo ko ne beži od izazova, nego se hvata u koštac sa problemima. Otvoren sam za sve sugestije, predloge, bilo da dolaze od građana, odbornika, NVO sektora“, naglasio je Carević.

Ko će srušiti Mila sa vlasti, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bato Carević: Neka živi večno naša vekovna zaštitnica Rusija

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA