Najnovije

MATI ATANASIJA Zacarila je blud koja je oskrnavila mlade ljude (VIDEO)

Manastir Rukumija je srpski pravoslavni manastir koji se nalazi nedaleko od Požarevca, na putu za Drmno i Kostolac, u selu Bradarac u eparhiji Braničevskoj Srpske pravoslavne crkve. Manastirska crkva je posvećena Svetom Nikoli. Manastir Rukumija svake prve subote u mesecu organizuje čitanje molitve za sretanje srodne duše, dele se saveti za brak i pomaže se oko molitvi koje su blagodatne za brak i one koji hoće da uđu u brak.

Mati Atanasija (Foto: Jutjub)

Mati Atanasija kaže da je bitno, da ako se već molimo da pronađemo srodnu dušu, takođe treba tražiti verujuću dušu, tj. da vrednuju iste moralne Pravoslavne Hrišćanske vrednosti. Jer nije isto ući u brak sa osobom koja nije verujuća, jer onda nemamo iste poglede na svet, time se gubi i suština i cilj braka.

Ona kaže da je problem stidljivost u odabiru partnera, i da često roditelji za svoju decu govore da su stidljiva ne shvatajući da su ih sami napravili takvima. Ujedno dodaje da se roditelji retko pitaju koja je njihova odgovornost za to što im deca teško ulaze u brak, ili čak i ne ulaze.

Osvrćući se na generalnu kulturu mati Atanasija navodi da moderna kinematografija  loše utiče na porodične vrednosti, jer tamo gde se promoviše nasilje, narkomanija, blud teško da će biti pozitivnog uticaja  na ljude u braku jer se na žalost polako prihvataju pogubne stvari po porodicu. Tako da mnogi danas koji žele da se upoznaju traže ljude koji ih podsećaju na tu masovnu kulturu što je pogrešno, primer tome možemo videti u našim rijaliti programima.

- Zbog svega toga često mladi ulaze u veze na koje ne gledaju ozbiljno, i jako brzo dolazi do raskida. Gubi se kontakt sa izabranom osobom, a što je najgore ta osoba je bila baš ta srodna duša, i onda mladi počinju da lutaju ne shvatajući da su izgubili ono što im je od Boga dato. Tako da ostaju pogubljeni u životu, a jako često ostaju i bez braka, naglašava mati Atanasija.

- Zdrav brak, rađa zdravu decu koja će na primeru roditelja takođe imati zdrav brak, kaže i takođe se osvrće na današnje vreme gde kaže da „ako dete ne zna ko je otac a ko majka“ da to nikako nije prirodno,  a pogotovo nije hrišćanski da dete ima dve mame ili tate, naglašava.

- Roditelji se nikako ne smeju svađati pred svojom decom, jer deca sve upijaju i prihvataju, te svađe kao pogrešne stvari posle kopiraju kroz život. Roditelji moraju biti suzdržani pred decom, i ako dođe do svađe deca ne treba da prisustvuju tome. Roditelji treba da budu i vaspitači i roditelji, jer ako razmazimo dete i učimo ga da zavisi od roditelja kasnije u životu mu je sve teže. Dete na vreme treba učiti obavezama, pored škole koju sva deca pohađaju potrebno im je dati i obaveze u kući kao i poslove oko domaćinstva da se ne bi desilo da kasnije sede po kafićima od roditeljskog novca misleći da je to život, kaže mati Atanasija.

- Roditelji treba da podrže snaju ili zeta i da ih prihvate kao svoje dete, veoma je pogrešno govoriti mladima da su našli pogrešnog životnog saputnika. A ako se bračni par svađa roditelji treba da budu tu i da ih mire, ističe na kraju.

Pročitajte OVDE zašto su Srbi narod nebeski.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA