Najnovije

BRUKA FOKS NJUZA! Američka novinarka pisala o Trampovom zalaganju za postizanje sporazuma između Beograda i Prištine, pa nas nazvala ovako!

Jedna od vodećih američkih medijskih kuća, sajt Foks njuz u tekstu u kome piše da se američki predsednik Donald Tramp zalaže za postizanje sporazuma između Beograda i Prištine, nazvao je Srbiju - Serkosovobijom.

Holi Mekej (Foto: Jutjub)

U tekstu novinarke Holi Mekej navodi se da administracija predsednika Trampa želi da zabeleži još jedan spoljnopolitički poen time što će ohrabriti lidere "Srbije i Kosova da potpišu mirovni sporazum na ceremoniji u Beloj kući".

"Dugogodišnji problemi između Kosova i SERKOSOVOBIJE nedavno su postali intenzivniji, toliko da bi mogli da izazovu oružani sukob", navela je Mekejova. 

Ime Srbije je kasnije u tekstu ispravljeno.

Ona u tekstu piše, pozivajući se na neimenovani izvor, da je kosovski predsednik Hašim Tači nedavno putovao u Nemačku gde se sastao sa američkim ambasadorom u toj zemlji Ričardom Grenelom kako bi razmotrili mogućnost da Priština smanji tarife na robu koja stiže iz centralne Srbije, što bi dovelo i do smanjenja tenzija. 

Izvor Foks njuza ocenjuje da je Tramp otvorio put obema stranama ka dobijanju veće podrške Vašingtona i da želi da postignu sporazum.

"Ako se obe strane slože, on će podržati sporazum. Za razliku od EU, sve je na stolu", napisala je ona. 

Kako se navodi, Tačijev sastanak s Grenelom, koji je stručnjak za spoljnu politiku i upoznat s položajem kosovskih Srba, pomogao je, navodi ona, "podizanju značaju ovog pitanja".

Pročitajte OVDE kakva je to misterija rešena.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Danijel Server: Vojska Kosova nije pretnja Srbiji, buka u medijima je glupost

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA