Najnovije

PANČEV OPLEO PO UEFA: Večiti heroj Zvezdinih navijača otkrio tajnu čuvanu 28 godina (VIDEO)

Darko Pančev i Olmeta, Crvena zvezda je šampion Evrope... Ostalo je istorija. Reči koje će svaki navijač tima sa Marakane pamtiti celog života, kao i odlučujući penal Makedonca u duelu sa Olimpikom iz Marselja.

Darko Pančev (Foto: Jutjub)

Posle 28 godina, proslavljeni as Zvezde odlučio je da u bugarskim medijima žestoko oplete po UEFA, koja je tada saplitala crveno-bele.

- Takmičenje je bilo mnogo jako i bilo je teško za naš tim da igra stalno van Beograda. UEFA tada prosto nije dozvolila da Zvezda drugu godinu zaredom igra finale. To bi bio "veliki udarac" za njih jer smo pokazali da smo jači od svega, i pored svih njihovih sancija i zakonskih nepravdi - rekao je Pančev za bugarski Sportal.

Bivši napadač Intera iz Milana smatra da je nepravda i to što 1991. godine "zlatnu loptu" nije dobio neki fudbaler Zvezde, koja je te godine osvojila Kup evropskih šampiona.

- Mislim da je u redu da najbolji evropski tim ima i najboljeg igrača, koji je ujedno i dobitnik zlatne lopte. Nažalost, to se 1991. godine nije desilo. To je isto tako posledica velikog uticaja francuskih medija na UEFA, ali i Adidasa, sa kojim je zajednički dodeljivana nagrada. Umesto Dejanu Savićeviću ili meni, zlatna lopta je otišla u ruke Žan Pjer Papena. Nepravda - kategoričan je legendarni "Kobra".

Pančev je izneo tvrdnje i da je UEFA tada zadala žestok udarac i reprezentaciji Jugoslavije, kojoj nije dozvolila da igra na Evropskom šampionatu.

- Istina je da smo imali veoma jak i moćan tim. Reprezentacija se bila kvalifikovala za Evropsko prvenstvo. Naravno, UEFA nam je nanela udarac sprečavajući da učestvujemo. Po mom mišljenju imali smo realne šanse za uspeh. Najgore od svega je što se zemlja raspadala, jer sam siguran da bismo osvojili veliki trofej. Govorim o evropskom ili svetskom prvenstvu - kaže Makedonac.

Osvrnuo se legendarni as i na opaku bolest nekadašnjeg saigrača Siniše Mihajovića, kome je poželeo sve najlepše.

- Iznenadila nas je ta vest. Nadamo se da će opet da pobedi. Bio je odličan fudbaler, dobar je čovek, a sada je i dobar učitelj. Po mom mišljenju, on je jedan od tri najbolja izvodjača slobodnih udaraca u istoriji fudbala - rekao je Darko Pančev za bugarski Sportal.

Odbojkaši Srbije napravili su pravu žurku u autobusu kojim su napustili čuvenu dvoranu u Parizu. Sve je grmelo od poznatih srpskih pesama, a u jednom trenutku začula se i dobro poznata ''Oj, Kosovo, Kosovo.'' Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA