Najnovije

DODIK BRUTALNO ODGOVORIO KURTIJU: "Ako oni hoće veliku Albaniju, mi ćemo se prvi ujediniti!"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas da bi usvajanje novih principa na Balkanu, koje zagovara Aljbin Kurti za Albance, u pokušaju da se stvori takozvana "velika Albanija", važilo i za druge narode na Balkanu, pre svega Srbe:

Milorad Dodik (Foto: predsednik.rs)

- Na Balkanu se ne mogu sprovoditi dvostruki standardi - da ono što je dozvoljeno jednom narodu, drugom nije, kako to misli Aljbin Kurti. Za to srpski narod nema razumevanja niti će ga ikad imati, jer ako je nešto dozvoljeno drugima, kako to za Šiptare odnosno Albance zagovara provokator Kurti, zašto onda i Srbima ne bi to isto bilo dozvoljeno - rekao je Dodik komentarišući izjavu lidera "Samoopređeljenja" Aljbina Kurtija da Kosovo i Albanija treba da se približe jedno drugom, da se integrišu u federaciju, kao Nemačka.

Dodik je istakao da se Republika Srpska zalaže za mir i stabilnost, za poštovanje svih međunarodnih obaveza, pre svega Dejtonskog sporazuma, i podržava rešavanje svih kriznih pitanja u regionu mirnim putem, dogovorom i kompromisom.

- Ali stvaranje takozvane ''velike Albanije'', kakvu ovih dana najavljuje mogući kandidat za premijera samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, značilo bi uvođenje i usvajanje nekih novih principa na Balkanu - istakao je Dodik.

Kurti je juče ponovio da se zalaže za nacionalno ujedinjenje Albanaca u okviru federacije, nikako u okviru Evropske unije.

- U okviru Evropske unije ne može se dogoditi nacionalno ujedinjenje Albanaca - rekao je Kurti u intervjuu za KTV.

- Ne mogu reći da se nacionalno jedinstvo dešava u EU. Tu se pridružujemo Dancima, Austrijancima i Špancima. Naš savez se mora dogoditi ovde - kazao je Kurti.

Evo ko će biti u novoj prištinskoj vladi! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA