Najnovije

KURTI NAPRAVIO DOGOVOR: Evo ko će biti u novoj prištinskoj vladi! Srpska lista na čekanju!

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti i kandidatkinja za premijerku LDK Vjosa Osmani završili su prvi sastanak na kom se razgovaralo o koaliciji ove dve stranke nakon nedeljnih izbora.

Aljbin Kurti (Foto: Jutjub)

Uoči sastanka, Kurti je najavio da će razgovarati o “početku nove vlade” i najavio da će koalicija LVV i LDK “sačuvati zemlju od zla”.

Kako je nakon sastanka izjavila Osmani, sa Kurtijem je razgovarala o principima, ali detalji još uvek nisu diskutovani. Dodaju da smatraju da nije fer najaviti imena budućih članova vlade pre objavljivanja rezultata.

”Verujemo da će rezultati izbora biti potvrđeni, očekujemo konačne rezultate iz poštovanja prema građanima, kao i rezultate od preko 20.000 uslovnih glasova”, rekao je Kurti.

Dvoje lidera nisu najavili ni ime budućeg premijera, ali je Kurti najavio da će vladati zajedno.

“Vladaćemo zajedno. Nećemo se baviti političkom trgovinom kakvu ste videli sa PAN koalicijom. Bićemo radikalno transparentni“, najavio je Kurti.

Pored toga što će imati svega 12 ministarstava, buduća vlada će ispoštovati i kvotu od 30 odsto zastupljenosti i muškaraca i žena.

Kada je budućnost jedine srpske parlamentarne partije, Srpske liste, u budućoj kosovskoj vladi, Kurti i Osmani poručili su da će se pre Srpske liste sastati sa drugim političkim opcijama.

“Nećemo juriti ka Srpskoj listi bez da se sastanemo sa Srbima izvan Srpske liste“, rekao je Kurti.

Najavili su i dalje sastanke u narednim danima.

Izvor: Kosev

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA