Najnovije

SRBLJANOVIĆEVA ZGROZILA SRBIJU: Nije to pedofilija ili silovanje, to su samo nedozvoljena polne radnje nad nemoćnim maloletnim licem

Natezanje terminima, definicijama i ublažavanje užasnog krivičnog dela koje je počinio glumac Goran Jevtović nad nemoćnim maloletnim licem, postalo je novi trend na internetu. NVO aktivistkinja Biljana Srbljanović napisala je čitavu kolumnu kojom od Jevtovića pravi žrtvu, a sve se bazira na širenju predrasuda o građanima Srbije kao populaciji koja navodno ima problem sa homofobijom.

Biljana Srbljanović (Foto: jutjub)

Želim da iznesem činjenice i govorim o javnoj hajci na čoveka, koja lako može da preraste u tragediju. Jevtić je osuđen za krivično delo „nedozvoljene polne radnje nad nemoćnim licem“, a ne za pedofiliju, za koju mu nije suđeno, ne za silovanje.

Kako naovdi Srbljanović Jevtiću je suđeno jer je imao nedozvoljeni polni kontakt sa mladićem, od 16 godina kaže Srbljanović (dok mladić u video snimku tvrdi da je imao 14) i za to je Jevtović najpre dobio 10 meseci kućnog zatvora. Tužilac, u sredini u kojoj je homoseksualni odnos na zlom glasu, u kojoj, prema sopstvenom svedočenju, oštećeni mladić trpi homofobne ispade, osude sredine i odbacivanje zbog sumnje da je gej, nije bio zadovoljan presudom i žalio se. Kazna je tako, pod pritiskom tabloida, mržnje i netrpeljivosti sredine, preinačena u bezuslovni zatvor.

Kriva desnica, velika zavera Levijatana i svađa sa Fejsbuk komentarima

U nastavku kolumne Srbljanović se svađa i sa Fejsbuk komentarima ša navodi: I to je tabloidima i desničarskim organizacijama malo. Oni hoće još veću kaznu i nastavljaju da vode svoj proces u javnosti, zasnovan na mučnim optužbama i neistinama, stvaraju atmosferu hajke u kojoj se, potpuno otvoreno, poziva na smrt Gorana Jevtića. Oštećeni mladić je, sa bahatim vođama parapolicijske organizacije Levijatan, nastupio na mrežama, u nekoj vrsti navođene video-ispovesti koja najviše podseća na snimke talaca sa otmičarima, koji su primorani da govore ono što im je suflirano da kažu. Levijatan je pozvao javnost da „bolesnik, zlostavljač, pedofil, silovatelj, zlotvor, nakaza, smeće, smrad i pederčina“ Goran Jevtić ne prođe sa tako „blagom“ kaznom.

U zastrašujućem nastupu Levijatana, koji preti rečima „Mi tek dolazimo“, mladić je slagao da je, kada je krivično delo učinjeno, imao 14 godina i rekao da bi „voleo da je (Jevtića) video na ulici, a da bi se to drugačije završilo“. To je bio znak komentatorima da, pod punim imenima i prezimenima, počnu da objavljuju pozive na ubistvo Jevtića i oni se danima takmiče u fantazijama šta bi sve otvoreno uradili „pedofilu i silovatelju“ (mada, u stvari, „pederu“) Jevtiću „ja bih ga zaklala“, „kastracija odmah“, „razapeti ga“, „na lomaču s njim“, „presuditi mu golim rukama“, „to sve treba poubijati“, „demonu treba presuditi“, „ubiti glumca, mamu mu j*bem, ja ću da platim ne košta mnogo“ samo su neki od njih.

Jevtović žrtva

Nije neobična ova količina poziva na ubistvo, nije neobično ni to što se oni koji prete Jevtiću osećaju toliko bezbednim, da svoje psihopatske pokliče ne objavljuju anonimno, jer stvorena je takva atmosfera da je Jevtić zaslužio mučenje i smrt pod najgorim okolnostima. Istovremeno, grupa Levijatan, a verovatno i brojni tabloidi, odlično znaju šta rade, ova hajka stvara uslove pod kojim Jevtić treba da izdržava zatvorsku kaznu: lažno označen kao pedofil i silovatelj, a pre svega žigosan kao homoseksualac, Jevtić u zatvoru sada zaista može da dočeka smrt da to nikoga ne iznenadi. „Svaki peder je poremećen i bolestan, i sa njima treba po kratkom postupku.“kaže za Jevtića jedan poštovalac Levijatana. Drugi dodaje: „Treba ga ubiti, ali ladno i to u zatvoru, zgaziti ga dok ne izdahne“, a poslednji pravilno zaključuje: „Rastrgli bi ga zatvorenici kao i svakog pedofila, zato je dobio kućni pritvor.“ I tu se krije razlog poništenja presude kojom Jevtić od kućnog dobio „zatvorski“zatvor: baš da bi ga zatvorenici rastrgli, „kao svakog pedofila“.

Da li smo mi to trenutno nemi svedoci pripremanog krivičnog dela, ubistva u najavi Gorana Jevtića, da li mi mislimo da je to normalno ili da nas se ne tiče? Da li mislimo da i osuđeni za krivično delo ima pravo na život i na kaznu koja nije neuobičajeno surova? Da li verujemo u reči Levijatana – da oni tek dolaze, a pošto još nisu zakucali baš na moja vrata, onda – nemam ja ništa s tim. Neće mene. Ja nisam silovatelj i pedofil. Ok, slažem se. Ali, nije ni Goran Jeftić.

Zaključuje Srbljanović u svojoj odbrani čoveka koji je osuđen za nedozvoljena polne radnje nad nemoćnim maloletnim licem.

Koji veliki srpski prijatelj je dobio Nobelovu nagradu, saznajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA