Najnovije

TONČEV PROZVAO PARTIJSKOG ŠEFA: Ivica Dačić sad lakše diše, ali afere nam progutaše partiju kao karcinom!

Sve afere od 2008. godine pa do danas gutaju Socijalističku partiju Srbije (SPS), sa Ivicom Dačićem na čelu, kao karcinom!

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Ovim rečima je visoki funkcioner SPS Novica Tončev zamerio svom šefu afere „kofer“ i „banana“, u kojoj su se svojevremeno odavale informacije iz MUP krimi-klanu Darka Šarića dok je Dačić bio na čelu MUP.

Devastacija

- Sada kad su pravosnažno oslobođeni i Vladan Zagrađanin (predsednik IO SPS) i Branko Lazarević (bivši šef Dačićevog kabineta), verujem da Dačić lakše diše i da će višak energije i vremena usmeriti na sređivanje stanja u partiji da se takve afere više nikad ne ponove. Umesto da se fokusiramo na rezultat i podmlađivanje stranke, postali smo magnet za razne aferaše i foteljaše u proteklih deset godina koji se kao krpelji zakače za Dačića i kontaminiraju ga - navodi Tončev i dodaje:

- To nas je devastiralo za sva vremena i od SPS je napravilo labavu konfederaciju solo umetnika. Nije ovde reč samo o kompromitaciji Dačića kao lidera, sve afere od 2008. do danas progutaše nam partiju kao karcinom.

Odavanje tajni

Apelacioni sud u Beogradu je pravosnažno oslobodio bivšeg Dačićevog šefa kabineta Lazarevića, policajca Borisa Garu, advokata Radovana Štrpca i Rodoljuba Radulovića, zvanog Miša Banana, koji se godinama skriva u inostranstvu. U javnost su svojevremeno procurili snimci na kojima se vide Dačić i Lazarević na sastancima s Mišom Bananom u kafani.

Kriminolog Dušan Davidović ima isključiv stav po pitanju svih političara čije se ime uprlja kriminalnim skandalom:

- Svi koji su imali bilo kakvu aferu apsolutno ne bi trebalo da se išta pitaju u našoj državi, već bi trebalo da se povuku iz politike. Ali tamo gde nema ličnog morala i ličnog poštenja, ili stida, da ne kažem kajanja, tamo ne mogu da se očekuju ni povlačenje ni ostavke. Oni su tu i opet mogu da naprave razne afere, ne samo „kofer“, nego još i veće - „kontejner“.

Vladimir Goati: Treba ih obrisati sa spiska političara

Vladimir Goati, predsednik Transparentnosti Srbija, kaže da bi narod imao više poverenja u političare kad oni ne bi bili akteri afera poput „banane“ i „kofera“:

Oni koji su se ogrešili o zakon i koji su na sudu morali da dokazuju da li su krivi ili ne čine da građani gube poverenje u politiku. Mislim da bi trebalo imperativnim normama regulisati da se tako kompromitovani brišu sa spiska političkih kandidata. I to mislim sasvim načelno, ne samo na lidera SPS, jer su i neki drugi dovođeni u vezu s nezakonitim radnjama. U suprotnom, naša scena neće biti demokratska i bistra, nego mutna.

Pročitajte OVDE šta je Branislav Trifunović poručio tabloidima.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA