Najnovije

DIREKTOR SRPSKO-RUSKOG CENTRA OTKRIVA: Grenel ima Trampovo poverenje da reši problem između Srba i Albanaca

Kosovski lobisti koje možemo čuti apsolutno svaki dan da se oglašavaju na svaku moguću temu. Danijel Server i Edvard DŽozef koji imaju lepe profesorske titule na Univerzitetu DŽon Hopkins i određeni uticaj u američkim i evropskim krugovima ne propuštaju ni jedan dan za plasiranje svojih ideja, razmišljanja ili analiza.

Ričard Grenel (Foto: Jutjub)

Piše: Mr Vladimir Prebiračević, direktor srpsko-ruskog centra “Majak”

Svako takvo viđenje se zasniva na nezavisnom tzv. Kosovu u granicama u kojima se sada nalazi jer kako kažu sve drugo je veoma opasno po regionalnu stabilnost pa čak i šire od toga. Opasni presedan kako kažu mogao bi da mnoge regione Evrope, ali i sveta odvuče u krizu i konflikte a eto ispada Srbi treba da budu spasioci celog sveta samo po cenu Kosova. Lako je trgovati tuđom zemljom da ne upotrebljavamo onu narodnu lako je tuđim ...... gloginje mlatiti.

Vest da je Bela kuća postavila Ričarda Grenela aktuelnog ambasadora SAD- u Nemačkoj, koji tamo i nije baš omiljen iz više razloga, bila je dovoljna da se gotovo istog trenutka jave mnogi a među njima prvi vajni profesori da nam objasne kako je ovo šizofrena, nepotrebna, kontraverzna odluka Trampa lično.

Tramp na odluku Stejt departmenta da postave Palmera kao specijalca za Balkan sad postavlja višeg činovnika Bele kuće i kome će Palmer biti podređen u suštini.

Predlozi ova dva profesora koji su stalni zagovornici kosovske nezavisosti ali izgleda po cenu da Srbi nemaju nikakva prava jer vidimo sakodnevno kako se albanci odnose prema Srbima a posebno tokom ove izborne kampanje na tzv. Kosovu kada koriste sve moguće i nemoguće stvari a bez ičije osude.

Ričard Grenel je neko ko ima poverenje Trampa i neko ko apsolutno nema problem sa drugim opcijama oko eventualne podele tzv. Kosova. Da li je on dobro rešenje za Srbe to ne znamo niti možemo znati ali sama histerija sa te strane oko njegovog postavljenja daje bar neku nadu za naš državni i nacionalni interes. Grenel je i Trampova potreba za privlačenje LGBT biračkog tela na predsedničkim izborima sledeće godine tako da ne treba sumnjati u stepen poverenja koji Tramp ima u njega.

Svi se plaše nepredviđenih Trampovih reakcija ako se aktivnije uključi u priču oko tzv. Kosova jer niko sa sigurnošću ne zna u kom bi pravcu moglo krenuti. Sve dok duboka država radi svoj posao na način kao i do sada Albanci na Kosovu će imati podršku za bilo kakvu jednostranu akciju i sve će im biti oprošteno kao i do sada.

Palmera nema nigde ali zato Grenel nije gubio vreme već se odmah po postavljenju bacio na posao i već obišao i Prištinu i Beograd. Sve se mora rešiti do predsedničkih izbora u SAD to je glavni zadatak.

Bez obzira na ovu internu američku igru i albanske lobiste potrebno je sa naše strane tražiti da se aktivnije uključi i Rusija i Kina kao naši saveznici i podrška u Savetu bezbednosti. Sa Evropom a posebno Nemačkom koja nas pritiska i okolo stalno lobira da Kosovo bude nezavisno bez promene trenutnih granica, nema zadovoljenja ni minimuma naših interesa.

Pročitajte OVDE zašto su vlasti u Prištini povukle zahtev za prijem u Interpol.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA