Najnovije

MEDVEDEV UŽIVAO U SPEKTAKLU I NA NEBU I NA ZEMLJI: Ruski premijer oduševljen srpskom vojskom, a onda je uradio ovo... (VIDEO/FOTO)

Na batajničkom aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović" završen je prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019", uz poruku predsednika Aleksandra Vučića, da će Srbija umeti sama da sačuva svoje nebo, zemlju i ljude.

Medvedev i Vučić (Foto: Predsednik.rs)

Prikaz je održan u čast 75. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, u prisustvu premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, koji tim povodom danas boravi u poseti Srbiji. Medvedev je svojim fotoaratom snimao prikaz Vojske Srbije.

Na kraju programa, predsednik i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić čestitao je pripadnicima Vojske Srbije, građanima i gostima Dan oslobođenja Beograda od fašista i ocenio prikaz sa "vrlo dobro".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Dobrodošli dragi prijatelju @damedvedev."

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Zahvalio se svim oficirima, podoficirima i vojnicim na svemu što čine za svoju zemlju.

"Hoću da vam čestitam Dan oslobođenja Beograda od fašista. Da uvek štitimo slobodu, tradiciju i posebno, vama, dragi veterani, koji ste i danas u stroju i koji ste pre 20 godina branili Srbiju - veliko hvala za sve što ste učinili za otadžbinu", rekao je Vučić.

On je, takođe, zahvalio Rusiji na pomoći u vojnoj sferi.

"Hvala vam, dragi prijatelji, za ovo oružje koje svakog dana imamo sve više i sve je savremenije", rekao je Vučić.

On je istakao da Vojska Srbije svaki dan ima sve više i sve modernije oruđe i oružje, te da će Srbija nastaviti da štiti slobodarsku tradiciju.

"Umećemo sami da sačuvamo svoje nebo, svoje zemlju i svoje ljude. Živela slobodna i nezavisna Srbija", poručio je predsednik Vučić.

Prikaz sposobnosti dela specijalnih i jedinica Kopnene vojske, naoružanih i opremljenih najsavremenijim naoružanjem i opremom po kon ceptu "1.500+" i doniranim sredstvima iz Rusije "Sloboda 2019", održan je u Batajnici.

Vučić i Medvedev prošli su crvenim tepihom, koji je postavljen do bine, odakle su pratiti vežbu, a pored crvenog tepiha postavljena je i Garda Vojske Srbije.

Na "Slobodi 2019" prikazana je sposobnost Vojske Srbije da odgovori rizicima, izazovima i pretnjama i zaštiti bezbednost Srbije.

Prikaz je sadržao dve celine - dinamički deo i defile jedinica.

U dinamičkom delu prikaza predstavljene su sposobnosti dela jedinice specijalne brigade i kopnene vojske naoružane i opremljene najsavremenijim naoružanjem i opremom po projektu "1500 +" i doniranim sredstvima iz RF, kao i sposobnosti jedinica ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane.

Nakon dinamičkog dela, nastupio je pešadijski i motorizovani ešelon. NJih je nadletao vazduhoplovni ešelon.

Na prikazu je bilo angažovano više od 2.400 pripadnika MUP i VJ, preko 100 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i preko 25 vazduhoplova.

U stroju na današnjem prikazu učestvovali su i mladi vojnici, koji su od skora na dobrovoljnom odsluženju vojnog toka, kao i veterani.

Na aerodromu su bila postavljena tri helikoptera Mi-17 i jedan "Erbasov" H-145M, koji su pre nekoliko dana stigli u Srbiji, ali oni nisu učestvovali u samom prikazu.

Aerodrom u Batajnici nosi ime Pukovnika pilota Milenko Pavlović, koji je poginuo iznad Valjeva, 1999. godine tokom NATO agresije, a njegova porodica, takođe, danas prisustvuje prikazu "Sloboda 2019".

Pročitajte OVDE šta je Medvedev doneo Srbima.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA