Najnovije

HRVAT POKUŠAO DA SE ZAPALI ISPRED ZGRADE EK U BRISELU: Vikao da je ljut na Srbe! (FOTO)

Jedan muškarac je pokušao da se zapali ispred zgrade Evropske komisije u Briselu, a prema rečima svedoka, navodno se radi o Hrvatu koji je rekao da je "ljut na Srbe".

Zgrada Evropske komisije u briselu (Foto: pixabay. com)

Dopisnik agencije AFP, Aleks Pigman na Tviteru je napisao kako je muškarac pretio da će se zapaliti te da se, prema tvrdnjama svedoka, radi o Hrvatu koji je govorio da je ljut na Srbe. 

Sa druge strane, "Jutranji list" navodi, da je muškarac hteo da privuče pažnju francuskog predsednika Emanuela Makrona kako bi mu ukazao na svoje probleme.

Portparoli Evropske komisije su potvrdili da se incident desio i da je muškarac priveden, ali nisu imali informaciju o tome da li se radi o hrvatskom državljaninu. 

Kako se nezvanično saznaje, muškarac je ispred zgrade na francuskom jeziku vikao "Sve sam papire doneo, sve je po propisima".  

Vatrogasci i policajci pravovremeno su reagovali i zgrabili čoveka koji je pretio. Muškarca su poprskali vodom i spasli mu život.

Prema snimku koji je objavila francuska novinska agencija AFP, čoveka je nedugo potom uhapsila belgijska policija i prevezla u bolnicu gde mu trenutno saniraju povrede.

U toku je istraga.

Šta “New York Times” tvrdi o Trampu pročitajte OVDE.

Izvor: hrt. hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA